ČANAK: Išao sam u rat, nisam ja Šešelj da se krijem!
Foto: Fonet

o nato agresiji

ČANAK: Išao sam u rat, nisam ja Šešelj da se krijem!

Danas je 18. godišnjica od početka NATO agresije
Objavljeno:

Kandidati za predsednika Srbije prisetili su se gde su bili kada su NATO bombe počele da padaju na Srbiju:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

18 GODINA OD NATO AGRESIJE: Ovo su najpotresnije slike i priče iz PAKLENOG PROLEĆA I LETA 1999! (VIDEO) (FOTO)

PAŽNJA, PAŽNJA, VAZDUŠNA OPASNOST ZA BEOGRAD: Ovim rečima je najavljen NATO pakao! (AUDIO) (VIDEO)

Nenad Čanak: Nisam se krio

foto: Fonet

- Bio sam u Novom Sadu, a sutradan sam otišao u vojni odsek da za dobrovoljce u odbrani zemlje prijavim sebe i sve muškarce iz LSV-a, jer ko baci bombu na moj grad, moj je neprijatelj. Nisam ja Vojislav Šešelj, pa da se krijem u bunkerima - rekao je za „Alo!“ Nenad Čanak.

Aleksandar Popović: Držao sam vežbe na fakultetu

foto: Beta

- Tog dana sam držao vežbe studentima na fakultetu, predmet se zvao Hemija vode i otpadnih voda. Pošto je termin bio popodnevni, od 13 do 19, negde oko 17 časova sam, pošto je bilo očigledno do čega će doći, prekinuo vežbe, zamolio studente da odu kućama i da, ako prelaze mostove, to učine što pre. Krenuo sam ka svom stanu, pogledao zgradu fakulteta i osetio nemoć i bes zbog onoga što dolazi.

Miroslav Parović: Spremao sam prijemni za srednju školu

foto: Nemanja Pančić

- Tada sam kao učenik osmog razreda bio u rodnom selu Jaši Tomiću i spremao prijemni za upis u srednju školu. Kasnije je država donela odluku da se prijemni otkaže, a mi smo to proleće i leto proveli sa drugarima koji su u selo došli iz Novog Sada i Beograda jer su ih roditelji poslali da ih sklone od bombi. Na neki čudan način bila je to možda i najemotivnija i najlepša godina jer smo bili na okupu i delili i dobro i loše uz osećanje patriotskog ponosa.

Vojislav Šešelj: Gledao sam sa balkona kako gađaju aerodrom

foto: SRS

- Bio sam u svojoj kući u Batajnici i sa balkona sam gledao prvu raketu „tomahavk“ koja je pogodila aerodrom u Batajnici. Cela se Batajnica tresla od eksplozije. U kući sam imao malu decu, najmlađi sin nije imao ni godinu dana. Nisam se uplašio, to je sigurno. Ali u svakom slučaju, zbog prisustva male dece, nije mi bilo nimalo prijatno.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.