UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA: Da li velika ofanziva već daje očekivane rezultate?
Foto: Promo

usijanje

UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA: Da li velika ofanziva već daje očekivane rezultate?

Britanski Telegraf, pozivajući se na navode proruskih vojnih blogera, prenosi da je Gorjačov poginuo 12. juna u "teškim borbama" na jugu Donjecka gde je Ukrajina oslobodila nekoliko sela od početka ofanzive

Objavljeno:

Ruski general i načelnik štaba 35. kombinovane armije Sergej Gorjačov, prema nezvaničnim informacijama, poginuo je u blizini sela Velika Novosilka na jugozapadu Donjecka. Gorjačov je navodno poginuo u ukrajinskom raketnom napadu.

Britanski Telegraf, pozivajući se na navode proruskih vojnih blogera, prenosi da je Gorjačov poginuo 12. juna u "teškim borbama" na jugu Donjecka gde je Ukrajina oslobodila nekoliko sela od početka ofanzive. Ukrajinski zvaničnici saopštili su da je ukrajinska vojska zauzela tri sela na jugoistoku zemlje tokom kontraofanzive usmerene protiv ruskih snaga. Rusija je s s druge strane, izvela snažan raketni udar tokom noći na Krivi Rog, grad u Centralnoj Ukrajini. Tri osobe su poginule a 25 je povređeno i pričinjena je veća materijalna šteta, a pod ruševinama verovatno ima ljudi i spasioci tragaju za njima. na civilnoj infrastrukturi, a gađani su i Kijev i Harkov, saopštili su ukrajinski zvaničnici. Tokom ranih jutarnjih sati sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se širom Ukrajine, a vojni zvaničnici u Kijevu su saopštili da su snage protivvazdušne odbrane uništile sve ruske rakete koje su gađale ukrajinsku prestonicu, prenosi Rojters.Vrhovna vojna komanda Ukrajine saopštila je da su vazduhoplovne snage uništile 10 od 14 krstarećih raketa koje je Rusija lansirala na Ukrajinu i jedan od četiri drona iranske proizvodnje. Nije poznato koliko je projektila pogodilo Krivi Rog i gde su bespilotne letelice koje je lansirala Rusija pogodile svoje ciljeve.

U večerašnjem „Usijanju“ čućete odgovore na pitanja:

Da li ukrajinska kontraofanziva već daje očekivane rezultate?

Kakav odgovor Rusi spremaju za ukrajinsku kontraofanzivu?

Gosti Usijanja:

Slobodan Dimitrijević - srpsko-ruski pokret

Ivan Miletić - stručnjak za međunarodnu bezbednost

Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

INSERTER:

UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA: Da li velika ofanziva već daje očekivane rezultate?

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.