CRNA GORA BIRA - PARLAMENTARNI IZBORI: Ne propustite specijalnu emisiju Kurir televizije večeras u 19.55 časova
Foto: Promo

GLEDAJTE

CRNA GORA BIRA - PARLAMENTARNI IZBORI: Ne propustite specijalnu emisiju Kurir televizije večeras u 19.55 časova

Bivši predsednik Milo Đukanović doneo je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora

Objavljeno:

Građani Crne Gore ponovo će na birališta, samo dva meseca nakon izbora novog predsednika. Vanredni parlamentarni izbori posledica su krize Vlade i nemogućnosti izbora nove vladajuće većine, nakon što Miodragu Lekić nije poveren mandat za sastav nove Vlade.

Bivši predsednik Milo Đukanović doneo je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora nakon što skupštinska većina nije uspela da formira novu niti da rekonstruiše postojeću Vladu Dritana Abazovića kojoj je avgusta prošle godine izglasano nepoverenje. Parlamentarni izbori dolaze u trenutku nakon izbora novog predsednika i nastavka razvlašćivanja DPS-a započetog 31. avgusta 2020. godine. Petnaest partija i koalicija partija boriće se za poslanička mesta u novoj atmosferi nakon što Pokret Evropa sad beleži konstantan rast podrške, a Demokratski Front kao savez više ne postoji nakon izlaska Pokreta za promene koji će nastupiti samostalno na ovim izborima, dok će ostatak koalicije nastupati pod imenom Za budućnost Crne Gore.

DPS nastupa u koaliciji "Zajedno" a prvi put je ne predvodi bivši predsednik Milo Đukanović već nove mlade snage. Pokret URA aktuelnog premijera Dritana Abazovića nastupiće u koaliciji sa Demokratama Alekse Bečića, a SNP će u koaliciji sa DEMOS-om Miodraga Lekića probati da se izbori za cenzus i ostane u poslaničkim klupama.

Kurir televizija će kao i uvek pratiti dešavanja u Crnoj Gori uz reportaže sa lica mesta, analizu situacije sa gostima u studiju, a naši gledaoci među prvima će saznati rezultate.

Ko će biti pobednik izbora?

Ko će formirati postizbornu vladajuću koaliciju?

Ko će biti novi predsednik Vlade Crne Gore

Gosti:

Neven Cvetićanin - Institut društvenih nauka

Predrag Savić - advokat

Rajko Petrović - Institut za evropske studije

Uroš Nikolić - politički analitičar

Dejan Miletić - Centar za proučavanje globalizacija

Milan Đukić - politički analitičar

urednica i voditeljka: Silvija Slamnig

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.