VUČIĆ U NIŠKOJ BANJI: Niš će postati centar jugoistočne Evrope! (FOTO)
Foto: Fonet

potpisan važan ugovor

VUČIĆ U NIŠKOJ BANJI: Niš će postati centar jugoistočne Evrope! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Niškoj Banji potpisivanju Ugovora Ministarstva privrede i kompanije "Integrated Micro-Electronics, Inc" (IME) i poručio da Niš postaje centar jugoistočne Evrope
Objavljeno: 22.03.2017. 18:36h

U obraćanju posle potpisivanja ugovora rekao je da se ponosi time što će Niš postati centar regiona, primetivši da je tome dobrim delom doprinela i vlada, a predstavnicima IME poručio je da želi da vidi 1.2550 zaposlenih, da budu zadovoljni sa porodicama u Niškoj banji i da da veoma raduje što je ugovor potpisan.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Podsetio je da je pre nekoliko meseci, kada je bio u Nišu, rekao da će uraditi dosta toga za ovaj kraj, nabrajajući da su do sada dovedeni Džonson elektrik, koji će imati 3.000 zaposlenih, Aster.., te da će uskoro doći i Cumtobel, koji je "mercedes u svetu svetla" i koji donosi novi kvalitet.

Vlada je, poručio je, za Niš definitivno izdvojila dosta novca, a kao primer naveo da je samo za IME izdvojeno 6.800 eva po radnom mestu. 

foto: Fonet

"Time pokazujemo koliko novca dajemo za Niš", naveo je dodajući da će kad prođe kampanja otvoriti i velelepni Klinički centar.

Naveo je da je vlada izdvojila i novac za budžetske potrebe Niša, a da građani mogu da očekuju bolje vreme za svoj grad i nišavski region.

Uskoro se završava Koridor 10, najavio je, dodajući da Nišlije uskoro mogu da očekuju ubrzanje početka radova na autoputu Niš-Priština, što je, primetio je, tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.

"Nećemo, međutim, biti zadovoljni dok broj nezaposlenih u Nišu ne bude ispod 20.000, a u nišavskom regionu ispod 30.000", poručio je Vučić.

Sledeće godine, kako kaže, a o tome je, podsetio je, razgovarao i sa evropskim komesarom Hanom u Sarajevu, Niš će biti domaćin sastanka zapadnoevropskih premijera.

"Na taj skup će doći svi evropski i lideri regiona", objasnio je Vučić.

(Espreso.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media