UHAPŠENI JER SU CEPALI VUČIĆEVE PLAKATE: SNS optužuje Sašu Jankovića da im je dao nalog
Foto: Filip Plavčić

kraljevo

UHAPŠENI JER SU CEPALI VUČIĆEVE PLAKATE: SNS optužuje Sašu Jankovića da im je dao nalog

- Sada je svima jasno da je Saša Janković direktni nalogodavac protivzakonitih radnji i da je nakon laži i pretnji, počeo da sprovodi i fizičko nasilje širom Srbije - piše u saopštenju SNS
Objavljeno: 08:38h

Trojica pripadnika organizacije "Lokalni front" privedena su u Kraljevu pošto su cepali plakate sa likom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Oni su u pritvoru zadržani veoma kratko, piše B92, pa su brzo pušteni na slobodu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpska napredna stranka je posle ovog incidenta optužila članove Lokalnog fronta da su "uništavali imovinu SNS", a kao nalogodavca naprednjaci su naveli predsedničkog kandidata Saše Jankovića.

- Sada je svima jasno da je Saša Janković direktni nalogodavac protivzakonitih radnji i da je nakon laži i pretnji, počeo da sprovodi i fizičko nasilje širom Srbije - piše u saopštenju. Vučić, inače, danas u okviru kampanje za predsedničke izbore, treba da poseti Kraljevo.

U saopštenju SNS se kaže da je "pet članova Lokalnog fronta, iz štaba Saše Jankovića, sinoć uništavalo imovinu Srpske napredne stranke u Kraljevu i oštetilo bilborde koje je zakupila ta stranka."

- SNS poziva nadležne organe da odmah reaguju i privedu počinioce, da učine sve kako bi obezbedili javni red i mir, i da ne dozvole sprovođenje očiglednog cilja Saše Jankovića i njegovih saradnika - stvaranje haosa i nemira u Srbiji - piše u saopštenju naprednjaka.

"Do incidenta u Kraljevu dolazi nakon otvorenih pretnji najbližih saradnika Jankovića i eksplicitnog govora mržnje, koji su pozivali na vešanje svih onih građana koji podržavaju Aleksandra Vučića, koji su govorili da je realno da Vučić dobije metak u čelo, i pretili da će šamarati, tući i linčovati narod kao što su radili 2000. godine, obećavali da će se u Srbiji pucati kao u Makedoniji", piše u saopštenju SNS.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.