TOMA I VUK SE SVAĐAJU, A BIDŽA...: Najveći blam u skupštini desio se tokom legendarne svađe! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen, Nebojša Mandić

cirkus bio i ostao

TOMA I VUK SE SVAĐAJU, A BIDŽA...: Najveći blam u skupštini desio se tokom legendarne svađe! (VIDEO)

Tomislav Nikolić i Vuk Drašković su izvređali jedan drugog iz skupštinske govornice
Objavljeno:

Iako nam se zbog svih prethodnih svađa, uvreda, ometanja rada čini da u Skupštini Srbije nikada nije bio veći cirkus, snimak iz 1994. godine to definitivno demantuje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Tomislav Nikolić i Vuk Drašković su izvređali jedan drugog iz skupštinske govornice, a onda se nekadašnji predsednik opštine Svilajnac SPS-ovac Dobrivoje Budimirović Bidža, da ne bi kojim slučajem nešto od cirkusa propustio - upiškio usred skupštinske klupe.

- Pet dana smo ubeđivali gospodina Draškovića da ne treba on da bude predsednik Skupštine, da ne sme on da se kandiduje za predsednika Skupštine, da je to blamaža...on je na to rekao da je pravnik što mi uvažavamo, ali smo isto tako rekli da je on čovek koji mnogo više voli epske pesme nego pravo. Da je čak pisao neke epske pesme a potpisivao ih kao narodne - rekao je Nikolić i dodao kako ga je Drašković optužio da širi mržnju prema Mađarima, kako ne bi glasali za SPO.

foto: prtsc/rudar7

Nakon toga, Nikolić je rekao da čovek kada sedne da piše može da pusti mašti na volju, "još kad ima izvitoperenu glavu" može da napiše svašta, ali da se za skupštinskom govornicom iznose egzaktne stvari.

Nakon opomene da je prekoračio vreme, reč je uzeo Drašković.

foto: prtsc/rudar7

- Šopenhauer je rekao da se na uvredu ili povredu reaguje od toga od koga mu je naneto. Neće nijedan čovek kad ga ujede pas da uzvrati ujedom, niti kad ga ritne konj, on da ritne konja, prema tome ja molim i ostale poslanike SPO da se uzdrže replika dok se gospoda ne promene ponašanje..Replike su nepotrebne, tretirajmo ih kao vazduh - rekao je Drašković, koji je izazvao bes kod Nikolića, koji se povratio, i uzeo opet reč.

- Gospodin Drašković je dva puta imao priliku da bude naučen pameti, jednom ga je učila milicija, drugi put Danica Drašković, a treći put ću ja - zapretio mu je Nikolić.

E, onda je nastao smeh, i meškoljenje, a ubrzo su svi shvatili da se Bidža iz SPS upiškio usred skupštinske klupe, jer su svađe i prepirke bile toliko zanimljive da nije hteo ništa da propusti.

Bonus video:

Espreso intervju nedelje: Milan Stamatović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.