NEŠTO JE TRULO U OPŠTINI MLADENOVAC: Zovu se Sarmu probo nisi, ali potezali su OZBILJNA PITANJA! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen, Stock, Twitter printscreen

beli i ekipa!

NEŠTO JE TRULO U OPŠTINI MLADENOVAC: Zovu se Sarmu probo nisi, ali potezali su OZBILJNA PITANJA! (VIDEO)

Da li je naizgled najneozbiljniji politički faktor u zemlji zapravo ozbiljna politička stranka, koja već skoro godinu dana ukazuje na to "da je nešto trulo u Mladenovcu"?
Objavljeno: 11:23h

Izborna lista koju predvodi izmišljeni lik Ljubiša Preletačević Beli zauzela je drugu poziciju u beogradskoj Opštini Mladenovac, iza liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Izborna lista "Beli – Samo jako – Luka Maksimović" osvojila je 21,1 odsto glasova i imaće u lokalnom parlamentu 13 odbornika.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je vest koja je bila politička senzacija 2016. godine. Sada je nosilac te liste kandidat za predsednika Srbije - Ljubiša Preletačević Beli.

- Nemam program, slobodno to napišite - rekao je nedavno u intervju na pitanje novinarke sa kojim idejama ide pred narod.

Ali, da li je baš tako? Šta je "Sarmu probo nisi" uradila za Mladenovac u proteklih godinu dana? Da li su samo farsa ili ozbiljan politički činilac?

Ono što se malo zna je da su iz ovog pokreta potezali ozbiljna životna pitanja vezana za Mladenovčana.

Zbog jednog od ovih slučajeva Beli je pozivan i na informativni razgovor.

- Beli je u jednom radijskom intervjuu govorio o neispravnosti vode, i u izlaganju, nehotice rekao da je "otrovna", kako bi je uporedio i naglasio ozbiljnost teme – objasnio je tada Stevan Vlajić iz SPN-a.

"Širenje panike" - tako je nazvan predlog odbornika ovog pokreta da JKP "Mladenovac" izveštava građane u trenucima kada je voda neispravna.

Predlog je odbijen!

Ali, šok je usledio u februaru ove godine: vodovod je napokon obavestio građane - da voda nije za piće! To je stiglo kao jedna od stavki na računu.

Tada su iz stranke Preletačevića saopštili:

- Ovo javno preduzeće konačno je obavestilo građanstvo da distribuira neispravnu vodu, iako to radi godinama. Ovaj čin možemo smatrati pirovom pobedom građanskog pokreta "Beli - Samo Jako!", jer je nakon višemesečne borbe jedan od ciljeva vezan za problem neispravne vode postignut - građani znaju gde (ne) smeju da je piju. Ipak, ono što je najspornije je činjenica da JKP "Mladenovac" i dalje naplaćuje vodu građanima po ceni vode ispravne za piće, što na mesečnom nivou predstavlja pljačku velikih srazmera, koja se meri u desetinama hiljada evra.

Ali oni se nisu borili samo za pitanje kvaliteta vode u Mladenovcu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.