POKUŠAJ DESTABILIZACIJE DRŽAVE: Kome treba uzdrmana Srbija? Koji je cilj protesta i blokiranje saobraćaja?
Foto: Promo

usijanje

POKUŠAJ DESTABILIZACIJE DRŽAVE: Kome treba uzdrmana Srbija? Koji je cilj protesta i blokiranje saobraćaja?

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova upozoravaju da je reč o krivičnom delu i da će preduzeti mere

Objavljeno:

U trenutku nezapamćene socijalne krize posle dve stravične tragedije u Srbiji se prave nove podele, uprkos tome što je u delikatnom trenutku jedini spas zajedništvo. Stručnjaci apeluju da kroz ovaj težak socijalni izazov treba da prođemo složno, a da politiku ne treba mešati sa zločinom. Ipak, ovi saveti nisu uvaženi, a samo dan nakon tragedije, opozicioni političari i ljudi koji ih podržavaju izašli su na ulice. Prvi skup su obeležile pretnje predsedniku, a danas u 18 časova je blokiran sabraćaj.

I kakve su reakcije? Iz Ministarstva unutrašnjih poslova upozoravaju da je reč o krivičnom delu i da će preduzeti mere. Predstavnici vlasti kažu da je reč o pokušaju destabilizacije države. Predstavnici opozicije kažu da "ne politizuju nesreću, ali bi hteli da sruše Aleksandra Vučića". Socijalni radnici i psiholozi bi želeli da vide konkretne predloge sa "skupa protiv nasilja", ali njih nema. A ljudima koji su još jedan petak popodne proveli satima zaglavljeni u saobraću, dosta je svega.

U Usijanju pitamo:

Zašto se trenutak socijalne krize koristi za političke obračune vlasti i opozcije? Kome treba destabilizacija Srbije? Koji je cilj protesta i blokiranje saobraćaja?

Gosti:

Dragoljub Kojčić, politički filozof

Aleksandar Gajović, novinar i publicista

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.