VUČIĆ U SARAJEVU: Važno je da se razgovara, sve se tako može rešiti! (FOTO)
Foto: Vlada Srbije

PRUŽENA RUKA PRIJATELJSTVA!

VUČIĆ U SARAJEVU: Važno je da se razgovara, sve se tako može rešiti! (FOTO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Sarajevo. Na aerodromu ga je dočekao ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak
Objavljeno: 19:58h

On je doputovao danas kasno popodne u Sarajevo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Vlada Srbije

Aleksandar Vučić izjavio je da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva svima u regionu Zapadnog Balkana.

Važno je da se razgovara, jer to smiruje tenzije u regionu, što nam je neophodno, poručio je večeras premijer Aleksandar Vučić po dolasku u Sarajevo, gde sutra učestvuje na sastanku premijera zapadnog Balkana.

Bezbednost premijera Aleksandra Vučića tokom sutrašnje posete Sarajevu biće pojačana dodatnim angažovanjem policije BiH i pripadnika tajne službe kako se ne bi ponovio scenario iz Potočara u julu 2015, otkriva Kurir.

Osim predsednika Vlade Srbije, na samit dolaze premijeri Crne Gore, Makedonije, Kosova, Albanije, kao i ministar spoljnih poslova Italije.

BOSANSKI MEDIJI OTKRIVAJU DETALJE VUČIĆEVE POSETE : Premijer delegaciji i novinarima obećao sarajevske ćevape!

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.

- Ima onih koji misle da su iznad nas - rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Govoreći o pisanju magazina "Frankfurter algemajne cajtung", koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.

- To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti - istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.

- Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji - rekao je Vučić.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.