OBEĆAVALI SU MNOGO, ALI SU NA KRAJU ISPALI IZ TRKE ZA PREDSEDNIKA: Njih je samlela izborna mašina! (VIDEO)
Foto: Beta, Dragana Udovičić

nije im bilo suđeno

OBEĆAVALI SU MNOGO, ALI SU NA KRAJU ISPALI IZ TRKE ZA PREDSEDNIKA: Njih je samlela izborna mašina! (VIDEO)

10.000 potpisa za njih je bila nemoguća misija? Ili je nešto drugo posredi?
Objavljeno: 13:08h

Bilo da nisu skupili dovoljno potpisa, ili da tvrde da su imali potpise ali ne i "podršku notara", ovi ljudi su bili viđeni za predsedničke kandidate, ali više nisu u trci za prvog čoveka Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Danijela Sremac

foto: Beta

Jedina najavljena žena kandidat neće biti u predsedničkoj trci. Potpise podrške Danijeli Sremac, kako je navedeno, javni beležnici su overavali 9, 10, 11. i 12. marta, i za to vreme overeno je ukupno 888 potpisa birača koji su podržali njenu kandidaturu za izbore za predsednika Srbije.

Sremac je ranije danas saopštila da je imala znatno više potpisa nego što je bilo potrebno za podnošenje kandidature, ali da je proces nedemokratski i nekorektan i da "nametanjem nepotrebnih barijera krši elementarna ljudska prava gradjana".

Ona je navela da je za njenu predsedničku kandidaturu prikupljeno više od 17.200 potpisa, ali da proces overavanja kod notara "nije bio omogućen".

Danijela Sremac je predsednica i osnivač Srpskog instituta iz Vašingtona, organizacije koja se u Americi bori za prava Srba.

Diplomirala je na Džon Kerol univerzitetu u klivlendu, a zatim magistrirala diplomatiju i međunarodne odnose na poznatom univerzitetu Amerikan Univerzitet u Vašingtonu. Majka je troje dece.

Vladimir Rajčić

foto: Youtube printscreen

Producent iz Amerike, srpskog porekla, koji je najavljivan kao kandidat za predsednika - odustao je.

Vladimir Rajčić izjavio je da se neće kandidovati na predsedničkim izborima, jer je to "u ovakvim uslovima i bez stranačke podške nemoguće".

Rajčić je u pisanoj izjavi objasnio da je nameravao da se kandiduje za predsednika Srbije, kako bi dobio mogućnost da učini mnogo više za Srbiju od onoga što može da učini kao običan građanin.

"Nažalost, kandidatura nekog ko je nov i mlad u politici, u ovakvim uslovima i bez stranačke podrške, nemoguća je, što dokazuje i činjenica da na ovim izborima nećemo imati nijednog nestranačkog kandidata", naveo je Rajčić.

On je kazao da ga je proteklih mesec dana podržao veliki broj građana Srbije, kako u zemlji, tako i u dijaspori.

"Zahvaljujem se svima i poručujem im da ih neću izneveriti i da neću odustati", kazao je Rajčić i najavio kao sledeći korak pravljenje organizacije i pripreme za sledeće izbore.

Pozvao je građane da izađu na izbore za predsednika Srbije raspisane za 2. april, ističući da "izbor uvek postoji".

Inače poznat je i po skandalu sa lažnim intervjuom Trampa za srpski "Nedeljnik" za koji je bio posrednik.

Andrej Fajgelj

Profesor iz Novog Sada, Andrej Fajgelj, koji je ranije zbog javnih pretnji bio i hapšen, pokušavao je svim silama da prikupi potpise za kandidaturu, ali očigledno nije uspeo.

- Njihova mašina nas je uspešno samlela - kazao je on u snimku, u kom se žali da je zbog notara i medijske blokade omanuo u nameri da se kandiduje.

Najavljivali kandidaturu

Ranije su kandidaturu najavljivali i Rasim Ljajić (koji je odustao jer je podržao Vučića), Bato Jugović, koji, iako je najavio kandidaturu odustao je u znak podrške Milanu Stamatoviću, ali su se kao mogući kandidati pominjali i Jelena Milić, Miroslava Milenović, Čedomir Jovanović, Nenad Popović...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.