VUĆIĆ: Nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u EU!
Foto: Fonet

sve druge zemlje iza nas

VUĆIĆ: Nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u EU!

Nije tajna da svi vide Srbiju kao sledeću zemlju koja će ući u Evropsku uniju, ali nije poenta da mi nešto očekujemo preko reda, rekao je večeras premijer Aleksandar Vučić povodom ideje slovačkog premijera Roberta Fica da bi jednu zemlju Zapadnog Balkana trenalo ubrzano uvesti u Uniju kao pozitivan signal ostalima
Objavljeno: 23:25h

- Mi treba da vidimo šta možemo sami da uradimo, da nastavimo da radimo, da nastavimo reforme - ekao je Vučić za Hepi tv na pitanje kako vidi Ficovu inicijativu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Moj pristup je da ne treba da očekujemo nešto preko reda, ne treba to da nam bude opsesija - rekao je i istakao da je Fico čovek od integriteta i da je uveren da je to njegova ideja, a ne da mu je neko nametnuo, a on izašao s tim u javnost.

Vučić je primetio da nije tajna da svi vide Srbiju, ili Srbiju i Crnu Goru, kao sledeće zemlje koje će ući u EU, a da su ostale zemlje kandidati značajno iza nas.

Na nama je, smatra, da nastavimo da radimo i razvijamo se, da nastavimo ekonomski razvoj, kao što već imamo sa Hrvatskom trgovinski suficit, da ulažemo u tržište Albanije, još više u BiH, crnogorsko i makedonsko tržište, takođe i Prištinu...

- Sami da vidimo šta možemo sami da uradimo, i kada sve to i same sebe uredimo bićemo bliže i tom cilju - članstvu u EU, zaključio je Vučić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.