JOVANOVIĆ: Pitanje je samo da li će VUČIĆ da pobedi u prvom ili drugom krugu! (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

čeda otvoreno

JOVANOVIĆ: Pitanje je samo da li će VUČIĆ da pobedi u prvom ili drugom krugu! (VIDEO)

Upitan da li ga je uvredilo to što je Saša Janković rekao da mu baš i ne treba njegov glas, Jovanović kaže da to njega nije uvredilo, ali da, kako veruje, jeste birače LDP-a
Objavljeno:

Lider LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je danas da opozicioni kandidati za predsednika Srbije nemaju jasnu politiku i ne nude odgovor na neizvesno vreme u kojem živimo, već se predizborna kampanja svela na međusobne obračune personalnog tipa.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je, gostujući na televiziji Pink, istakao da je u ovoj predizbornoj kampanji problem to što se društvu ne kaže istina i ne kaže se šta je cilj izbora.

- Za mene je jedini prihvatljiv cilj formulisanje politike na kojoj možemo da gradimo svoje pozicije u vremenu koje je pred nama. Janković, Jeremić, Čanak - to su sve opozicioni političari koji su sami po sebi meni bliski, ali moraju reći za šta se kandiduju i šta je cilj njihove kampanje - rekao je Jovanović.

Izbori su, ukazuje on, ozbiljan posao i treba ih iskoristiti za elementarne dogovore kakvi se, nažalost, ne nude.

- To što kandidati opozicije nude nema veze sa politikom. To se i vidi, pitanje je samo da li će Aleksandar Vučić pobediti u prvom ili drugom krugu. Za mene nije. Za mene je pitanje pobede pitanje naše sposobnosti da se napravi dogovor - kaže Jovanović, istakavši da je u neizvesnom vremenu u kojem živimo opoziciji potreban jasan plan.

Upitan da li ga je uvredilo to što je Saša Janković rekao da mu baš i ne treba njegov glas, Jovanović kaže da to njega nije uvredilo, ali da, kako veruje, jeste birače LDP-a.

Ukazuje i da Janković, kao kandidat za predsednika Srbije, "mora imati snagu da seče Gordijeve čvorove, za vrstu jezika zbog koje i danas nosimo rečenice Zorana Đinđića u glavama, a to nije samo pitanje iskrenosti već i političke hrabrosti".

Lider LDP-a primećuje da u izbornoj kampanji danas ima malo onog što je ?Đinđić simbolizovao - odlučnosti, hrabrosti, konkretnog jezika.

- Ovu kampanju nam jede kukavičluk. Rečenica ''Daj gas'' nam je potrebna i danas - ističe on.

Prema njegovim rečima, deo naše javnosti je veoma surov prema ?inđiću, koji je, kako naglašava, simbol jedne politike i sinomim za vrstu nadu koja nam je svima potrebna.

- Ali, to me ne čudi. Čudi me nespremnost pojedinaca ne da brane Zorana, već da se bore za vrednosti za koje se on bori - kaže Jovanović, dodajući da među predsedničkim kandidatima neki o tome ćute, dok se neki trude da "protrče kroz 12. mart, dan kada je on ubijen, i prođu što jeftinije".

Politička pozadina Đinđićevog ubistva, navodi Jovanović, nikada nije otkrivena jer su koreni duboki i uporište imaju u pogrešnoj politici, koja i danas ima svoje protagoniste.

- Oni nisu direktno formulisani. Zato treba reći ono što su činjenice - zaključuje lider LDP-a, prenosi Informer.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.