LEKARI ĆE RADITI VIKENDOM KAKO BI REŠILI LISTU ČEKANJA NA BANJICI? Ministarka Grujičić se oglasila - "REŠIĆEMO TO"
Danica Grujičić, Foto: Nemanja Nikolić

važno pitanje

LEKARI ĆE RADITI VIKENDOM KAKO BI REŠILI LISTU ČEKANJA NA BANJICI? Ministarka Grujičić se oglasila - "REŠIĆEMO TO"

Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima

Objavljeno:

Prema navodima javnog servisa trenutno više od 74.000 građana čeka na dijagnostiku, proceduru ili operaciju. Sa ovakvim brojkama, kako pišu mediji, poslednji pacijent sa liste čekanja na Institutu "Banjica" doći će na red tek za 10 godina, tj. 2033. godine. Ministarka zdravlja Danica Grujičić, navodi da do toga neće doći i da će građani doći na red na operaciju i ranije. Ipak, kako će se to izvesti i da li će lekari raditi i vikendom, stvar je same organizacije Instituta, rekla je dr Grujičić.

- Dogovorili smo se da, čim se završi rekonstrukcija "Banjice", da ih oslobodimo dežurstava i traumatologije, tako da će oni raditi samo listu čekanja - rekla je ministarka Grujičić za RTS.

Prema njenim rečima, nije dobro što oni imaju listu čekanja za reviziju određenih pacijenata koji su operisani na drugim mestima.

- Obećali su da će rešiti listu čekanja, radnim danima kad budu radili. Da li će raditi subotom i nedeljom, kakav će raspored napraviti njihov direktor, to je stvar "Banjice" - rekla je Grujičićeva.

Istakla je da, na primer, u Kragujevcu i Čačku nema lista čekanja za kataraktu i da bi građani, ukoliko se izjasne da žele, mogli tamo da budu operisani.

Gostujući na RTS-u ministarka Danica Grujičić konstatovala je da zdravstveni sistem boluje od loše organizacije, i da se zdravstvo nije mnogo usavršavalo još od Drugog svetskog rata.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.