Đurić: Od formiranje VOJSKE KOSOVA NEĆE BITI NIŠTA!
Foto: Fonet / Nenad Orević

DIPLOMATSKI USPEH SRBIJE

Đurić: Od formiranje VOJSKE KOSOVA NEĆE BITI NIŠTA!

On je naglasio da bi formiranje bezbednosnih snaga na Kosovu predstavljalo narušavanje mira i stabilnosti u regionu
Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da se formiranje bezbednosnih snaga Kosova koje je najavio predsednik Kosova Hašim Tači, neće desiti i da je to nesumljivo veliki diplomatski uspeh Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U izjavi (generalnog sekretara NATO) Jensa Stoltenberga ne samo da je rečeno da se NATO sada jasno protivi ovakvom načinu uspostavljanja oružanih snaga Kosova, nego je Stoltenberg direktno uputio Prištinu na nastavak razgovora sa Beogradom...Iz Beograda stiže poruka nema vojske Kosova - kazao je Djurić za RTS. On je ocenio da ovaj diplomatski uspeh "nije pao sa neba" i da je Srbija jedinstveno lobirala za svoje interese.

- On je proizvod ozbiljnog i temeljnog rada na tome da se naši stavovi objasne ne samo zemljama na čiju podršku smo mogli da računamo u najtežim trenucima - Ruska federacija, Kina već i sa zemljama NATO alijanse i generalnim sekretarom Alijanse - rekao je Djurić. Djurić je dodao da će Beograd nastaviti da se bori protiv formiranje vojske Kosova, jer to predstavlja pretnju i ugrožavanje mira i stabilnosti u čitavom regionu, kao i nenaoružanom srpskom stanovništvu. - Ako protivljenju Beograda i stalnih članica SB koje nas tradicionalno podržavaju sada dodamo protivljenje NATO i SAD, jasno da se ono što je Tači najavljivao za danas, a to je izjašnjavanje o formiranju takozvane vojske Kosova, neće desiti - kazao je Djurić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.