RAZRUŠILI STE POLA SVETA, UNIŠTILI SFRJ! Detalji žestoke rasprave ambasadora SAD i Rusije na Kopaoniku!
Foto: Dado Đilas

nisu se štedeli

RAZRUŠILI STE POLA SVETA, UNIŠTILI SFRJ! Detalji žestoke rasprave ambasadora SAD i Rusije na Kopaoniku!

Predstavnici dveju velikih sila u Srbiji sukobili su se na Kopaonik biznis forumu o ulogama svojih zemalja u svetskom poretku!
Objavljeno: 08:11h

Na Kopaonik biznis forumu došlo je do prave male verbalne bitke između ambasadora dveju velikih sila, Rusije i SAD, javlja naš dopisnik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ambasador SAD Kajl Skot, u toku panela ambasadora na Kopaonik Biznis forumu rekao je da postoje neka pitanja gde SAD i Rusija imaju zajedničke interese, ali i stvari u kojima se razilaze njihovi stavovi.

foto: Dado Đilas

- Rusija je aneksirala jednu suverenu teritoriju, prekršila međunarodne obaveze i mislim da se naš stav po tom pitanju neće promeniti - rekao je Skot, i naveo da SAD žele nastavak dobre saradnje sa EU, ali i da se moć Kine mora uzeti u obzir.

foto: Fonet

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin optužio je SAD da su razrušile pola sveta, učestvovale u rušenju SFRJ i Sovjetskog saveza, i rekao da neće da se svađa sa "prijateljem ambasadorom Skotom".

foto: Dado Đilas

- Amerika se ponaša kao majka Tereza, a nije ni tako blaga, ni sveta. Palmira je razrušena, Vijetnam, Bliski istok. O Ukrajini neću ni da govorim, uloženo je pet milijardi dolara kako bi Ukrajinci ustali protiv Rusa.

foto: Profimedia

- To je bila zemlja u procvatu, a sada je na toj teritoriji totalni haos. SFRJ i Sovjetski savez nisu bile loše zemlje, a ko je to uradio - pitao je Čepurin, i dodao da je najbolje da se ne mešaju, već da ljudi tamo i na drugim mestima nadju neka rešenja.

Čepurin je takođe konstatovao da se sada promenila vlast u SAD, i da se nada da će se odnosi Rusije i SAD sada promeniti, odnosno poboljšati.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.