Ruski ambasador Čepurin: Rusija nema ništa protiv da Srbija uđe u EU, to je njeno legitimno pravo!
Foto: Fonet

investicije najbitnije!

Ruski ambasador Čepurin: Rusija nema ništa protiv da Srbija uđe u EU, to je njeno legitimno pravo!

- Imamo objektivan interes ka zblizavanju, nadamo se da cemo moći da gradimo bolje odnose sa SAD, sa Kinom, jer ove dve zemlje i Rusija su sada ključne tri zemlje- rekao je Čepurin
Objavljeno: 22:57h

Čepurin je gostujući na biznis forumu na Kopaoniku rekao da je najbitnije za Rusiju i Srbiju da obezbede ekonomski rast.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Bitno je obezbediti investicije. Mislim da je za Srbiju bitno pitanje bezbednosti, ekonomski rast iziskuje stabilnost, tu je bitno da se spoljni faktori ne mesaju u unutrasnje stvari upravo zbog stabilnosti, treba da podrzavamo Srbiju, da podrzavamo njen integritet, takođe je bitna stabilnost u Evropi. Evropska unija je samo deo Evrope, ekonomska saradnja ce svakako doprineti Srbiji. Poslednjih par godina Rusija je dozivela lošu situaciju, sada je stabilno stanje, jos godinu i po dana pre je trebalo sto rubalja za jedan evro. Hteo bih da najavim cetiri stvari vazne i za Rusiju i Srbiju, stabilnost, treba da budemo pametni da nalazimo zajednicka resenja i sa EU, druga stvar je preokret ka Istoku, on je centar razvoja, treća stvar je integracija sa susedima, evroazijska unija, ona ima manje više 200 miiona stanovnika, i cetvrta stvar je EU, to je za nas bitno pitanje, neki spekulisu da Rusija zeli da potkopa jedinstvo EU sto nije tačno, kao sto nema nista protiv da Srbija postane clanica EU, jer je to njeno pravo. Želimo da vidimo jaku i stabilnu EU. Imamo objektivan interes ka zblizavanju, nadamo se da cemo moci da gradimo bolje odnose sa SAD, sa Kinom, jer ove dve zemlje i Rusija su sada kljucne tri zemlje, rekao je Čepurin.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.