MINISTARKA O NOTARIMA: Kandidat imao termin za overu potpisa, ALI MU BILO RANO!
Foto: Beta

pljušte optužbe

MINISTARKA O NOTARIMA: Kandidat imao termin za overu potpisa, ALI MU BILO RANO!

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović rekla je da su neopravdane kritike "nekih" budućih predsedničkih kandidat da notari onemogućavaju da se overe prikupljeni potpisi za kandidaturu na predsedničkim izborima
Objavljeno:

- Meni je poznato da je neki od kandidata juče imao zakazan termin kod javnog beležnika od osam do dva, međutim, odustali su, pod izgovorom da njihovi birači ne mogu tako rano da ustaju i da dođu da overavaju potpise - rekla je Kuburović za televiziju Pink.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ona je rekla da su kritike koje trpe javni beležnici potpuno neopravdane, da iako ima 152 javna beležnika postoje i javno-beležnički pripravnici i saradnici takođe nadležni da overavaju potpise.

- Imamo skoro 67 opština gde nema javnih beležnika i gde poslove obavljaju sudovi - Surdulica, Vladičin Han, Batočina, Priboj, Nova Varoš, i druge opštine širom Srbije - rekla je ministarka.

U isto vreme u pokretu Dosta je bilo prava mala pobuna.

- Zahtevamo od Ministarstva pravde i Komore javnih beležnika da prestane manipulacija notarima, prestanu opstrukcije, ometanje izbornog procesa i privilegovanje kandidatura.

- Izbornim štabovima SNS-a i DS-a očigledno notari stoje na raspolaganju od prvog dana u punom radnom vremenu. Nama, nažalost, ne - tvrde oni u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.