UKRAJINSKA DIVERZIJA U RUSIJI: Kako su saboteri probili granicu prema Rusiji za koju se tvrdi da je "neprobojna"?
Foto: Promo

usijanje

UKRAJINSKA DIVERZIJA U RUSIJI: Kako su saboteri probili granicu prema Rusiji za koju se tvrdi da je "neprobojna"?

Ruska strana je saopštila da su napali automobil marke "niva" u kom su se prevozili civili i deca i da su ranili desetogodišnje dete, ubili dve osobe, a da su nekoliko civila zadržali kao taoce

Objavljeno:

Na ruskoj teritoriji u Brjanskoj oblasti, na granici sa Ukrajinom, jutros je bilo više nego napeto! Grupa diverzanata koji se u ratu bore na ukrajinskoj strani prešla je granicu sa Rusijom i upala u selo Sušani gde su digli u vazduh električnu centralu, benzinsku pumpu, a onda i pucali u kombi i uzeli taoce!

Ruska strana je saopštila da su napali automobil marke "niva" u kom su se prevozili civili i deca i da su ranili desetogodišnje dete, ubili dve osobe, a da su nekoliko civila zadržali kao taoce. Odmah su stigle vesti da će ruske službe izvršiti likvidaciju, ali su se napadači nakon operacije i fotografisanja vratili na ukrajinsku teritoriju. Na video snimku, čija autentičnost ne može da se potvrdi, stoji da saboteri deluju pod imenom Ruski dobrovoljačko korpus i da se bore na ukrajinskoj strani, a da su neki od njih ruski neonacisti koji se sada bore u Ukrajini, pri ozloglašenom bataljonu Azov. Naveli su i da su prešli granicu da bi se suprotstavili, kako kažu, "putinistima i režimu u Kremlju". Predsednik Vladimir Putin okarakterisao je ovaj napad kao teroristički čin, a zatim poručio da će, kako prenose mediji, diverzante "zgromiti". S druge strane, ukrajinska strana nije priznala šta se desilo, već su naveli da je ovo "namerna provokacija kojom Rusija želi da uplaši svoj narod".

U Usijanju pitamo: Ko stoji iza ovog napada? Kako su saboteri probili granicu prema Rusiji za koju se tvrdi da je "neprobojna"? Kako teku borbe na fronut?

Gosti:

Božidar Forca, general-major u penziji

Ivan Miletić, analitičar

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.