RADULOVIĆ: Da bismo pobedili, opozicija treba da se ujedini! Ako se Jeremić i Janković ne dogovore, DJB će imati svog kandidata!
Foto: prtsc/facebook

konferencija

RADULOVIĆ: Da bismo pobedili, opozicija treba da se ujedini! Ako se Jeremić i Janković ne dogovore, DJB će imati svog kandidata!

Radulović objašnjava na konferenciji kako da se pobedi na predstojećim izborima
Objavljeno: 13:36h

Pokret Dosta je bilo, na današnjoj konferenciji objavljuje strategiju za pobedu na izborima. Lider ovog pokreta Saša Radulović objašnjava kako je, kako kaže, "jedino moguće pobediti i promeniti pljačkaški sistem koji je razgradio državu".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Jedina prilika je pobeda, i da se spasi pet godina mraka. Kako sada stvari stoje on pobeđuje u prvom krugu. Više je kandidata koji trče samostalno. Cilj nije da učestvujemo, nego da pobedimo. A da bismo ga pobedili, prvi korak je doći do drugog kruga. Nije bitno koji kandidat će doći do drugog kruga, već da Vučić ne pobedi u prvom - rekao je Radulović.

On je rekao da treba da postoji jedan kandidat na izborima, i treba da zastupa opoziciju.

- Kandidat dosta je bilo je bio bolji od obojice koji sada trče, ali mi smo se povukli da vidimo šta će oni da ponude - rekao je u obraćanju.

Situacija je sledeća, oko 30 odsto podržava kandidata Aleksandra Vučića.

- Kada pogledate opozicione kandidate, svi koji podržavaju u prvom Jankovića, podržali bi Jeremića u drugom. I obrnuto. Znači da su glasači zreli, i da bi samo da Aleksandar Vučić ne pobedi - rekao je Radulović.

Kako kaže, potreban je dogovor, zajednička kampanja, jer od nas to birači traže.

- Mi nismo spremni da dignemo ruke, da prihvatimo poraz. Treba nam pobeda, podrška Vučiću je znatno opala. Ako se Jeremić i Janković ne dogovore do raspisivanja, mi smo spremni da razgovaramo, mi nećemo dozvoliti da izgubimo kao opzicija, i mi ćemo izaći sa našim kandidatom. Naši birači, oko 40 odsto podržava Jeremića, 40 odsto Jankovića. Koga god da bismo podržali, ne bi značilo ništa, Vučić bi pobedio u prvom krugu - rekao je Radulović.

Cilj naše kampanje će biti da natera kandidate da se dogovore, kako bismo pobedili na izborima.

- Ako ne dođe do dogovora Vučić će pobediti. Zahtevamo od kampanja da se međusobno ne napadaju, ni direktno, ni idnirektno, jer birači to vide. ako se opozicija međusobno napada, ruši se izlaznost. Aleksandar Vučić treba da raspiše izbore, i da podnese ostavku na mesto premijera - rekao je Radulović, i dodao da lažne izbore ne priznaje, jer oni vode u propast.

Ako ne dođe do dogovora, skupština stranke će odrediti i izjasniti se 4. marta ko će biti naš kandidat.

- Naš kandidat će u svakom trenutku da se povuče ako se opozicija ujedini. Nadam se da će shvatiti da je jedan kandidat potreban, kako bismo se uspešno suprotstavili - rekao je Radulović.

Njima nije svejedno da li će biti njihov kandidat ili neko drugi, ali oba kandidata zadovoljavaju crvene linije, pa će se kandidat Pokreta Dosta je bilo povući.

Bonus video:

Intervju Ana Brnabić

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.