Pitali smo Dragicu šta će biti sa njenom Fondacijom kad ne bude prva dama? TAJ ODGOVOR DUGUJE SRBIJI!
Foto: Beta

dinastija nikolić

Pitali smo Dragicu šta će biti sa njenom Fondacijom kad ne bude prva dama? TAJ ODGOVOR DUGUJE SRBIJI!

Dragica je za tri godine uspela da sakupi tri miliona evra. Nikad nije objašnjeno kako!
Objavljeno: 21:02h

Iako Ustav Srbije u članu koji se odnosi na sve obaveze predsednika Srbije nije predvideo pomaganje u radu humanitarnih organizacija, Fondacija Dragice Nikolić već nekoliko godina uspešno posluje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Takođe, Ustavom nikako nije predviđeno da se državni resursi koriste za ovakav vid organizacija. S obzirom da su se svi oglušili na sve poslove koje ova Fondacija obavlja, postavlja se pitanje, šta će sada da bude sa njom?

Iako Nikolić posle izbora ne bude predsednik Srbije, ostaju mu brojne pogodnosti: službeni automobil sa vozačem, kancelarija, plata, obezbeđenje.

Šta li ostaje Dragici kao prvoj dami? Možda upravo Fondacija.

foto: Nenad Orević

Mnogo se u medijima pisalo o ovoj temi, jer je je korišćenjem državnih resursa napravljen veliki propust, i omogućeno formiranje sive zone u kojoj supruga predsednika dobija novac iz neidentifikovanih izvora za potrebe svog humanitarnog rada. Sve bi to bilo u redu da Dragica ne koristi imovinu i logistiku kojom raspolaže njen suprug, predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Pošto zakonom o zadužbinama i fondovima niko nije u obavezi da objavi ime donatora, postavlja se pitanje kako je Dradica Nikolić "samo preko svog imena" uspela da sakupi 10 miliona evra za tri godine. Iako se o tome ništa ne zna, i niko nema uvid u donacije i donatore, nekako je nelogično da je Nikolićeva supruga dobijala novac samo zbog lika i dela Dragice Nikolić. Pre će biti da su darodavci za uplaćeni novac možda očekivali razne usluge od njenog supruga, predsednika Srbije (?)

Kontaktirali smo Fondaciju Dragica Nikolić kako bismo saznali šta će ubuduće biti sa njima, da li će obavljati isti posao, da li će ona i dalje biti na čelu i voditi Fondaciju, međutim, odgovor nismo dobili.

Bilo kako bilo, Fondacija je dužna da građanima objasni šta će se dešavati i kako će poslovati, ali i ko je davao silne milione.

Kada bi se to saznalo, i bili poznati pojedinci i institucije, onda bi motivi donatora bili jasni, a javnost bi znala da li je zaista u pitanju humanitarni karakter, ili su to ipak bile ličnosti koje su očekivale nešto zauzvrat.

foto: Zorana Jevtić

Inače, kako su mediji pisali, njena fondacija je u 2015. prihodovala 108,44 miliona dinara, odnosno 301,4 miliona manje nego prethodne godine. Od toga je za donacije izdvojeno 97,67 miliona dinara, a za zarade 3,69 miliona dinara, dok je stalna imovina povećana sa 2,95 miliona dinara na 4,54 miliona dinara.

Kako je navedeno u finansijskom izveštaju Fondacije, u njoj je zaposleno dvoje ljudi, te po toj računici oni zarađuju 153.791 dinar mesečno.

Pored Fondacije Dragica Nikolić ima i sajt pod nazivom supruga.predsednik.rs, pa se postavlja pitanje šta će biti i sa sajtom?

Pošto Nikolić ima pravo na počasni naziv "bivši predsednik Republike", možda će Dragica samo sadašnjem imenu dodati prefiks "supruga.bivšipredsednik.rs"?

Nezaposlena Dragica

Fondacija "Dragica Nikolić" saopštila je početkom septembra da je u protekle dve godine, isključivo u inostranstvu od humanitarnih organizacija, obezbedila više od četiri miliona evra i u skladu sa zakonom i odlukama Upravnog odbora utrošila ih u zdravstvo i školstvo Srbije. "Naše samostalne donacije i donacije koje su obezbeđene u saradnji sa drugim fondacijama, udruženjima i kompanijama, dostižu više od 7,5 miliona evra", naveli su u saopštenju.

Fondacija je saopštila da njen osnivač i predsednica Upravnog odbora Dragica Nikolić nikada nije primila bilo kakav novac od Fondacije, da u njoj nije zaposlena, da nema nikakve ugovore o obavljanju poslova i ne naplaćuje putne troškove.

Prema podacima APR, ovo je najveća fondacija u zemlji.

Bonus video:

Espreso Anketa: Za koga ćete glasati na izborima - za Tomu ili Vučića?

(Espreso.co.rs)

.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.