SLOBODA JE BLIZU? Vlada Srbije garantuje za Olivera Ivanovića!
Foto: Fonet

đurić u ime vlade apeluje da se brani sa slobode

SLOBODA JE BLIZU? Vlada Srbije garantuje za Olivera Ivanovića!

Vlada Republike Srbije pružila je misiji Euleks na Kosovu i Metohiji garancije da će Oliver Ivanović, ukoliko mu u ponovlјenom postupku koji se protiv njega vodi bude omogućeno da se brani sa slobode, biti dostupan pravosudnim organima
Objavljeno:

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u ime Vlade Republike Srbije uputio danas šefici misije Euleks Aleksandri Papadopulo pismo u kojem se apeluje da Oliveru Ivanoviću u ponovlјenom sudskom podstupku bude omogućeno da se brani sa slobode.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ne dovodeći u pitanje načelo nezavisnosti sudstva, molimo Vas da hitno preduzmete mere iz svoje nadležnosti i iskoristite sva sredstva koja vam stoje na raspolaganju kako bi se Oliver Ivanović oslobodio iz sudskog pritvora, odnosno kako bi na slobodi sa svojom porodicom sačekao okončanje predmetnog sudskog postupku - navodi se u pismu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u pismu ocenio da odluka Apelacionog suda privremenih institucija samouprave u Prištini predstavlјa korak ka konačnom zadovolјenju pravde, imajući u vidu da je prvostepenom presudom Oliver Ivanović proglašen krivim iz političkih razloga, budući da izvedeni dokazi i izjave svedoka tokom postupka nisu pokazali ni individualnu ni komandnu odgovornost za navodna ubistva civila albanske nacionalnosti aprila 1999. godine u Kosovskoj Mitrovici, te da su ostali optuženi u postupku Dragolјub Delibašić, Aleksandar Lazović, Ilija i Nebojša Vujačić oslobođeni svake krivične odgovornosti.

„Podsećamo da se Oliver Ivanović nalazi u pritvoru od 27. januara 2014. godine i to u sudskom pritvoru, koji je 21. septembra 2015. godine bio zamenjen kućnim pritvorom da bi mu od 28. januara 2016. godine ponovo bio određen sudski pritvor. Tokom boravka u sudskom pritvoru Ivanoviću je narušeno zdravlјe, a takođe trpi i veliki duševni bol zbog odvojenosti od porodice“, navodi se u pismu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U dopisu se podseća da je Vlada Republike Srbije 10. februara 2014. donela zaklјučak kojim se pružaju garancije da će Oliver Ivanović biti dostupan tokom trajanja krivičnog postupka, o čemu je Euleks tada zvanično obavešten, i naglašava da su date garancije i dalјe na snazi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.