VUČIĆ PISAO ZVANIČNICIMA U EU: Rešite pitanje zatvorenih granica ŠTO PRE!

traži brz odgovor

VUČIĆ PISAO ZVANIČNICIMA U EU: Rešite pitanje zatvorenih granica ŠTO PRE!

Premijer je poslao pisani zahtev za hitnu reakciju najvažnijim zvaničnicima Unije
Objavljeno: 14:06h

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je, povodom jednostranog zatvaranja graničnih prelaza sa hrvatske strane, uputio pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku, predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu, predsedniku Evropske komisije Žan Klod-Junkeru, potpredsednici EK za spoljne poslove i bezbedonosnu politiku Federiki Mogerini i evropskom komesaru za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesu Hanu. Evo šta je srpski premijer napisao u pismu: - Upućujem Vam pismo kako bih vam ponovo skrenuo pažnju na situaciju na Zapadnom Balkanu, u kojoj je naš sused, Republika Hrvatska, država članica Evropske unije, zatvorila granične prelaze za protok robe iz Republike Srbije, zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

- Agresivnim i neprihvatljivim merama Hrvatska je drastično pogodila naše nacionalne i vitalne ekonomske interese, ali i snažno podrila regionalne odnose i stabilnost, imajući u vidu celokupan kontekst procesa regionalnog pomirenja, kao i otvorena i nerešena pitanja, koja još uvek postoje u našim bilateralnim odnosima - navodi se u Vučićevom pismu zvaničnicima EU. „Pitao je, kaže, Hana šta to Srbija nije dobro uradila, poručio da neće da sluša o podeli krivice i podsetio da Srbija ništa nije tražila od EU, pa ni novac.
- Čak im ni pare ne tražimo. Jedino im tražimo da radimo u skladu sa ugovorom koji smo potpisali. Rekao sam i da je Srbija spremna da na miroljubiv, dobrosusedski način rešava probleme - rekao je on i dodao da Srbija ne može da rešava probleme u drugim državama. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.