KURTIJEVE OTVORENE PRETNJE: Aljbin Kurti preti nasiljem i ubijanjem Srba na barikadama
Foto: Promo

usijanje

KURTIJEVE OTVORENE PRETNJE: Aljbin Kurti preti nasiljem i ubijanjem Srba na barikadama

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na Kurtijeve pretnje tražeći od lažnog premijera da prekine sa terorom i ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporaruzma

Objavljeno:

Tzv. premijer Aljbin Kurti istakao je da Rusija podstiče tenzije između lažne države Kosovo i Srbije zbog posustajanja rata u Ukrajini i rekao da brine jer uklanjanje barikada ne bi isključilo žrtve zbog poštovanja ustavnosti i zakonitosti.

Kurtijeve pretnje osudili su mnogi zvaničnici naše zemlje.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su zastrašujuće pretnje i poziv na likvidaciju Srba koji su već skoro dve nedelje na barikadama i pozvao međunarodnu zajednicu da hitno reaguje na Kurtijeve najave i zaštiti sve one koji se miroljubivo bore protiv terora koji svakodnevno provocira reakciju Srbije.

Na Kurtijeve provokacije reagovao je i ministar odbrane Miloš Vučević i pozvao KFOR da reaguje nakon zastrašujućih pretnji nasiljem lažnog premijera dodajući da Srbija uprkos svemu neće dozvoliti novu "Oluju" i novi martovski pogrom sa Kosova i Metohije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na Kurtijeve pretnje tražeći od lažnog premijera da prekine sa terorom i ispuni svoje obaveze iz Briselskog sporaruzma.

Barikade Srba na severu KiM ušle su u jedanesti dan i kako kažu Srbi koji na njima borave biće uklonjene kada budu oslobođeni bivši policajci koje je prištinski režim protivzakonito lišio slobode i kada se Kurtijeve specijalne snage povuku sa Severa KiM.

I dok se Srbi bore za svoj opastanak, Nemačka otvoreno staje na Kurtijevu stranu, ambasador ove zemlje u Prištini Jorn Rode smatra da barikade na severu KiM treba ukloniti pre Božića i da je zahtev za povratak sprskih bezbednosnih snaga "apsurdan i neprihvatljiv".

Zašto Nemačka, od svih drugih zemalja prednjači u podršci lažnoj državi?

Da li će Aljbin Kurti ostvariti svoje pretnje i krenuti na Srbe na barikadama?

Ko će zaštititi srpski narod na KiM ako nam ne dozvole povratak bezbednosnih snaga na KiM?

Gosti:

Milovan Božinović - diplomata, nekadašnji ambasador u Nemačkoj i Austriji

Branko Branković - diplomata, nekadašnji ambasador pri UN

Urednik i voditelj: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.