Čeda Jovanović ima važnu poruku za Sašu Jankovića i Vuka Jeremića!
Foto: Nebojša Mandić

predlog ldp

Čeda Jovanović ima važnu poruku za Sašu Jankovića i Vuka Jeremića!

Predsednik Liberalno-demokratske partije pozvao je buduće predsedničke kandidate da se izjasne o predlogu njegove stranke
Objavljeno:

LDP je predložio da građanska demokratska opozicija ima jednog kandidata i da se stavi tačka na "petogodišnje lutanje opozicije".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jovanović je naglasio da u narednim danima očekuje da se potencijalni kandidati izjasne o ovom predlogu i da se dogovorom o podršci jednom kandidatu "stavi tačka na petogodišnje lutanje opozicije, zbog kojeg se već plaća previsoka cena". Jovanović je u saopštenju naveo da su predstojeći predsednički izbori prilika da se udare temelji političke alternative koja treba da uspostavi ravnotežu u zemlji i normalizuje narušene odnose.

Jedina mogućnost da se to uradi na ozbiljan način je da se pred građane izađe sa jednim zajedničkim kandidatom i želim da javnost zna da LDP i ja lično nismo prepreka za tako nešto i poslednji smo koji u ovim izborima traže nešto za sebe, poručio je Jovanović.

On je istakao važnost zajedničkog kandidata, smatrajući da će ona garantovati da "ćemo nakon izbora moći da uradimo ono što pokušavamo da uradimo pet godina". - Srbija ne može sebi da dopusti da ono što mi pokušavamo da uradimo pet godina, počne da radi za 15, jer neće više biti ljudskog materijala za nešto tako - smatra Jovanović. Jovanović je naveo da zajednički kandidat opozicije danas mora da uvažava potrebu društva koji očekuje da suprostavljanje kandidatu vlasti bude izraz ozbiljnosti da mu pružimo nepodeljenu podršku, iako taj kandidat "ne može biti idealan i do kraja po meri svih". - Sadašnji procenti, koji se daju kandidatima, ne znače ništa, jer su oni samo potencijalni rezultat našeg međusobnog nerazumevanja koji može proizvesti dalje frustracije i ljude udaljiti od politike - ukazao je Jovanović. On je dodao da "ako mogu stranke vladajuće koalicije da, jedna po jedna, odustaju od već najavljenih kanidatura i da se njihovi lideri povlače u korist zajedničkog kanidata vlasti, najmanje što mi možemo da uradimo je da ponudimo isto to građanima koji očekuju takav potez od nas". Jovanović je pre dva dana pozvao Jeremića i Jankovića da se dogovore jer, kako je kazao, građanska Srbija želi jednog kandidata opozicije. On je tada rekao da će prihvatiti njihov dogovor, ali nije želeo da se izjasni ni za jednog od njih konkretno, istakavši da se LDP zalaže za jednog kandidata.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.