Otmica je mogla da se spreči: Molbe otete Slađane da bude vraćena kući niko nije čuo!

zašto ćuti ambasador

Otmica je mogla da se spreči: Molbe otete Slađane da bude vraćena kući niko nije čuo!

Kako Espreso saznaje u Ministarstvu inostranih poslova, oteta Slađana Stanković je već duže vreme insistirala od svojih nadređenih da je vrate iz Tripolija u Beograd
Objavljeno: 10:44h

Iako ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica tvrdi u protestnom pismu upućenom predsedniku Srbije, premijeru i ministru spoljnih poslova da je tražio zavaranje predstavništa u Tripoliju, portal Espreso saznaje da su na odlasku iz Libije mnogo više insistirali službenici u ambasadi. Ambasador Potežica umešan u otmicu dvoje Srba u Libiji? - Slađana Stanković je u nekoliko navrata molila nadređene u Ministarstvu da se vrati porodici i da ne želi da rizikuje život ostajući u Tripoliju. Njeni šefovi su, međutim, ostali potpuno gluvi na njene vapaje, - prenosi naš izvor iz Ministarstva spoljnih poslova. Locirani oteti Srbi: Slađana i Jovica su u Sabrati, radi se na njihovom oslobađanju! Ni ostali naši službenici u Tripoliju nisu želeli da stavljaju život na kocku, pa su očekivali da će ih Ministarstvo što pre izvući u rizične zone. Sam ambasador Potežica naveo je u svom pismu kako je on izneo razloge za zatvaranje Ambasade, pre svega iz političkih razloga (o čemu postoje izveštaji MSP-u).

- Uostalom, Ambasada je mogla da bude zatvorena i bez ikakvog mišljenja ovog ambasadora ili službenika ove Ambasade - piše ambasador Potežica. Da podsetimo, dvoje službenika Ambasade Srbije u Libiji - Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su 8. novembra u gradu Sabrata. U koloni vozila nalazio se i Potežica. Potežica je demantovao pisanje tabloida da je "namestio" otmicu službenika svoje ambasade da bi "sebi produžio boravak u Libiji", kao i da je prodavao vize. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.