Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima!
Foto: Beta

razvijaju se u dobrom smeru

Vučić i Palmer: Odnosi Srbije i SAD na snažnim temeljima!

Na sastanku Vučića i Palmera razmotrene su mnogobrojne teme od zajedničkog interesa
Objavljeno:

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor za Južnu i Centralnu Evropu u Stejt Departmentu SAD-a Metju Palmer konstatovali su danas u Beogradu da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na sastanku Vučića i Palmera, kojem je prisustvovao američki ambasador Kajl Skot, razmotrene su mnogobrojne teme od zajedničkog interesa, pre svega srpsko-američke bilateralne odnose, situaciju u regionu i napore Srbije u sprovodjenju društvenih i ekonomskih reformi.

Američki zvaničnici ponovili su podršku SAD-a naporima Srbije da ispuni uslove EU za članstvo i naglasili da Ambasada SAD-a u Srbiji kroz različite programe podržava Vladu Srbije u evrointegracijama.

Premijer Vučić, direktor u Stejt Departmentu Palmer i ambasador Skot razmotrili su regionalnu situaciju i zaključili da je važno promovisati bolje odnose u regionu Zapadnog Balkana.

Srpski premijer je istakao da bi izgradnja infrastrukture i bolja ekonomska saradnja bez trgovinskih prepreka najviše učinile za razvoj regiona, ali i cele Evrope, i značajno doprinele očuvanju mira i stabilnosti.

Dvojica američkih diplomata su zahvalila srpskom premijeru za njegovo liderstvo i posvećenost ispunjenju ovog cilja.

Dačić i Palmer: Odnosi dve zemlje dobri, perspektiva napretka

foto: AP

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i direktor Kancelarije za južnu i centralnu Evropu u Stejt departmentu Metju Palmer obostrano su danas ocenili da su odnosi dve zemlje dobri i sa perspektivnom daljeg napretka, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Kako je navedeno, istaknuta je spremnost za nastavak političkog dijaloga i redovnih kontakata na svim nivoima koji su značajni za unapređenje ukupne bilateralne saradnje.

Takođe, Palmer, koji boravi u službenoj poseti Beogradu, i Dačić, konstatovali su da je očuvanje stabilnosti i jačanje saradnje među zemljama regiona zapadnog Balkana ključno za prosperitet svih ovdašnjih država.

Dačić je ponovio da je jedan od najvažnijih ciljeva Republike Srbije negovanje dobrih odnosa sa susedima i očuvanje regionalne stabilnosti i u tom smislu izrazio spremnost naše zemlje da, kao i do sada, tome pristupa otvoreno i konstruktivno.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

Bonus video:

OVO JE PRAVA ISTINA O ŽENI KOJA PROSI: Baka Ljubica je PREVARANT!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.