TOMISLAV NIKOLIĆ: Iznose najodvratnije laži o meni, očigledno da smetam nekima sa Zapada!
Foto: Beta / Miloš Miškov

predsednik o medijima

TOMISLAV NIKOLIĆ: Iznose najodvratnije laži o meni, očigledno da smetam nekima sa Zapada!

- Očekujem do iduće nedelje još ovakvih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih- kaže Nikolić
Objavljeno:

Prema pisanju medija u Srbiji, onih koji su pod uticajem ili su u vlasništvu nekih sa Zapada, postaje očigledno da im smetam da u Srbiji urade sve što žele, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić za "Novosti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je na taj način komentarisao medijske navode da je tražio ambasadorsko mesto u Moskvi i poziciju predsednika Skupštine za sina Radomira, kao uslov da odustane od kandidature za novi mandat. - Sada sam i politički trgovac, za sebe tražim ambasadorsko mesto, a za Radomira, koji uopšte nije poslanik, funkciju predsednika parlamenta- rekao je Nikolić. - Očekujem do iduće nedelje još ovakvih prljavština. To je moj život, sve vreme borba protiv nepravde, izmišljotina, najodvratnijih laži, sam protiv mnogih- kaže Nikolić.

Prema istraživanju agencije Medijum Galup u koje su "Novosti" imale uvid, Nikolić bi uz podršku cele vladajuće koalicije do pobede mogao i u prvom krugu sa 50,2 odsto glasova. U tom slučaju, drugo mesto bi pripalo Vuku Jeremiću, sa 14,2 odsto, dok bi treći bio Vojislav Šešelj sa 10,1 odsto glasova. Saša Janković bi imao 7,2, a Boško Obradović 6,2 procenata glasova. Kad bi se Nikolić kandidovao samostalno, bez podrške naprednjaka osvojio bi 37,2 odsto, dok bi ostali kandidati imali nešto bolji rezultat nego u prvom slučaju.

Na listi ponuđenih kandidata u ovom slučaju nije bilo Aleksandra Vučića i Ivice Dačića. Prema Galupu, za Nikolića bi, ako bi iza njega stao samo SNS glasalo 43,6 odsto birača. Oko 67 odsto ispitanika koji su se deklarisali kao pristalice SNS smatra da bi Vučić trebalo da podrži Nikolića, dok je protiv toga 7,9 procenata. Ukoliko bi došlo do drugog kruga, Nikolić bi, prema istraživanju Galupa, odneo pobedu bez obzira na to ko mu je protivkandidat. U slučaju da to bude Jeremić, rezultat bi bio 58 prema 42 procenta u korist aktuelnog predsednika. Veća razlika bila bi u duelu sa Sašom Jankovićem (66:34), dok bi Šešelja pobedio sa 69:31.

BONUS VIDEO:

Espreso ponovo u tematskom vozu: Ovog puta smo stigli do kranje destinacije

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.