SAŠA JANKOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Kandidujem se za predsednika da bih toj instituciji vratio smisao, a građanima osmeh! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

Kreće u kampanju

SAŠA JANKOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Kandidujem se za predsednika da bih toj instituciji vratio smisao, a građanima osmeh! (VIDEO)

Drugi mandat Saše Jankovića na mestu Zaštitinka građana ističe 4. avgusta i on po zakonu ne bi imao pravo da ponovo bude biran na tu funkciju
Objavljeno: 14:02h

Zaštitnik građana Saša Janković podneo je ostavku na funkciju ombudsmana i zvanično započeo pripreme za izbornu kampanju za predsedničke izbore.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Podnosim danas ostavku na mesto zaštitnika građana. Odlučio sam da se kandidujem za predsednika da bi toj instituciji vratio smisao, da bi ona bila garant da će sve druge institucije služiti građanima, biti u službi građana, a ne jednog čoveka. Želim da se kandidujem da bi građanima Srbije vratio osmeh na lice, dostojanstvo i budućnost, i da u ime svih građana budem predsednik, kao zaštitnik svih nas - rekao je Janković, zahvalivši se novinarima, uz nadu da će i dalje sarađivati.

Janković je rekao, kada je obavljanje posla zaštitnika građana u pitanju, da je posebno ponosan, pored hiljade slučajeva koje su rešili, i na to što su pokazali da u Srbiji mogu da se grade institucije, a ne ruše.

Kandidat za predsednika Srbije najavio je početak kampanje, i rekao novinarima da će u narednih nedelju do deset dana biti mnogo jasniji raspored.

Srbiji su sve institucije potrebne, pre svega zaštitnik građana, nezavisne institucije, da bi svi slučajevi bili rešeni, naveo je on.

Janković je naveo da će vršilac duznosti zaštitnika građana biti Miloš Janković, jedan od njegovih zamenika.

- On će obavljati tu funkciju dok Narodna skupština ne imenuje novog zaštitnika građana - rekao je Janković, i obećao da će, ako postane predsednik tu instituciju vratiti građanima.

foto: Beta

Na pitanje ukoliko Vuk Jeremić prođe bolje da li može da računa na Jankovićevu podršku, Janković je rekao da se svako kandiduje da bi pobedio.

- O tome ćemo pričati kada za to dođe vreme. Naravno da Vuk Jeremić pripada opozicionom bloku, ali da smo toliko slični, ja bih se već sada odrekao kandidature i podržao ga. Mislim da sam radom i onim što sam učinio pokazao da jesam bolji kandidat, ni u jednom momentu potcenjujući bilo koga drugog - rekao je Janković, i dodao da može da zamisli sebe kao predsednika, Vučića kao premijera.

Prema njegovim rečima, uz to bi naravno morala da se definiše vladavina države.

- Institucije bi morale da sarađuju, naš problem je upravo to što predsednik Vlade Aleksandar Vučić poništava sve ostale institucije. Ako budem predsednik, sve institucije će da rade svoj posao, i da sarađuju međusobno, baš kako je to Ustavom i zakonom propisano - rekao je Janković.

Janković je prethodno zvanično saopštio odluku o ostavci sinoć na prijemu u Palati Srbije, koji se održava povodom deset godina rada institucije Zaštitnika građana.

- Ovo je početak moje pripreme za kampanju, za 7 do 10 dana imaću jasniji raspored - kazao je on.

Drugi mandat Saše Jankovića na mestu Zaštitinka građana ističe 4. avgusta i on po zakonu ne bi imao pravo da ponovo bude biran na tu funkciju.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane za koga će glasati na predstojećim predsedničkim izborima!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.