MINISTAR ODBRANE: Tužilaštvo proverava da li su Sale Mutavi i Velja Nevolja koristili vojna strelišta za pucanje!
Foto: Zorana Jevtić, Fonet

Nakon optužbi vojnog sindikata

MINISTAR ODBRANE: Tužilaštvo proverava da li su Sale Mutavi i Velja Nevolja koristili vojna strelišta za pucanje!

Gostujući u emisiji Pravi ugao ministar Đorđević je rekao da je neovlašćenima veoma teško da ulaze u vojne objekte ali da ne isključuje mogućnost da je došlo do zloupotrebe
Objavljeno:

Ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da će se o tvrdnjama VSS da su oficiri VS omogućili kriminalcima da koriste vojno strelište i municiju baviti tužilaštvo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je istakao da će vojska i ministarstvo sarađivati u toj istrazi.

Gostujući u emisiji Pravi ugao ministar Đorđević je rekao da je neovlašćenima veoma teško da ulaze u vojne objekte ali da ne isključuje mogućnost da je došlo do zloupotrebe.

"Vojni sindikat se obratio tužilaštvu i podneo krivičnu prijavu. Ja je nisam video, a tužilaštvo će, ako misli da ima osnova, pokrenuti istragu. Uveravam vas da će, ministarstvo odbrane, pomoći da se vidi da li je to istina. Ukoliko je istina, politika ove vlade je da svi koji rade protivzakonito odgovaraju", rekao je ministar odgovarajući na navode sindikata da su vojna strelišta koristili Aleksandar Stanković, koji je ubijen u oktobru i Veljko Belivuk, nedavno uhapšen zbog sumnji da je odgovoran za ubistvo.

foto: Damir Dervišagić

Ministar odbrane rekao je da bi u martu ili aprilu u Srbiju trebalo da stigne šest aviona tipa MIG 29, koji su dobijeni kao donacija Rusije. Njihov remont kao i remont četiri aviona koje već ima vojska, koštaće 185 miliona evra, potvrdio je Đorđević. Na primedbu da su avioni o kojima je reč polovni, Đorđević je rekao da će njihov vek trajanja, posle remonta i modernizacije biti produžen za oko 14 godina, koliko će biti na raspolaganju vojsci. Đorđević je rekao da bi u međuvremenu trebalo da se steknu uslovi za nabavku novih aviona. Što se donacije Belorusije tiče koja predviđa 8 migova i rakete sistema „buk" za protivvazdušnu odbranu, detalji tog dogovora biće usaglašavani u narednom periodu, dodao je Đorđević. Komentarišući tvrdnje da u vojsci nema dovoljno pilota za sve avione koji su nabavljeni, Đorđević je rekao da ih nije bilo do sada ali da strategija za naredni period podrazumeva školovanje i obuku novih kadrova. Đorđević je odbio navode da je pilot, general Predrag Bandić prekomandovan u Brisel za šefa vojne misije pri NATO, kako bi bio sklonjen posle „afere Helikopter". On je rekao da se na tu poziciju šalju najbolji, da je odluka o Bandićevom postavljenju doneta pre nesreće sa helikopterom kao i da Bandić ostaje dostupan za sva pitanja u vezi sa tim.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane za koga će glasati na predstojećim predsedničkim izborima!

(Espreso.co.rs / RTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.