Martinović upozorio Francuze:  Očekujemo izručenje Haradinaja!
Foto: Fonet

Predsednik poslaničke grupe sns

Martinović upozorio Francuze: Očekujemo izručenje Haradinaja!

"Očekujemo da će francusko pravosuđe postupiti u skladu sa bilateralnim sporazumima koje ima sa Srbijom i izručiti pravosudnim organima Srbije Ramuša Haradinaja, optuženog za ratne zločine, čime bi se pokazalo da ima pravde i za srpske žrtve", poručio je Martinović
Objavljeno: 13:09h

Predsednik Poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je francuskim poslanicima da Srbija očekuje od Francuske da izruče Ramuša Haradinaja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Martinović je razgovarao sa poslanicima Narodne skupštine Francuske Pjer-Iv Le Bornjom i Žan-Klod Minjonom.

"Očekujemo da će francusko pravosuđe postupiti u skladu sa bilateralnim sporazumima koje ima sa Srbijom i izručiti pravosudnim organima Srbije Ramuša Haradinaja, optuženog za ratne zločine, čime bi se pokazalo da ima pravde i za srpske žrtve", poručio je Martinović. On je u razgovoru sa francuskim kolegama izrazio zabrinutost zbog povremenih antisrpskih nastupa u Hrvatskoj, izjava bošnjaka u BiH i posebno porasta tenzija na Kosovu i Metohiji i poručio da PG SNS sa pravom očekuje da se zemlje EU uključe u proces smirivanja tenzija, uz balansiran pristup prema srpskoj i albanskoj strani.

foto: AP

Zajednički je ocenjeno da od EU nema bolje i uređenje zajednice naroda i država. Srbija je, istakao je Martinović, čvrsto opredeljena za ulazak u EU i dodao da se zakoni u Narodnoj skupštini donose ne formalno i radi otvaranja pregovaračkih poglavlja, već radi građana Srbije. "Uvereni smo da baštinimo iste vrednosti kao i drugi evropski narodi, važno nam je da evropske principe implementiramo u naš pravni sistem, kako bi građani Srbije živeli podjednako kvalitetno kao i građani zemalja EU", rekao je Martinović, saopšteno je iz Narodne skupštine.

BONUS VIDEO:

U ovim gradovima Srbije u januaru se desio BEJBI BUM!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.