JEREMIĆEV TIM: SNS aktivisti nasiljem sabotirali skup, sejanje straha neće uspeti!
Foto: Fonet

reakcija

JEREMIĆEV TIM: SNS aktivisti nasiljem sabotirali skup, sejanje straha neće uspeti!

Tim Vuka Jeremića osudio je danas pokušaje aktivista Srpske napredne stranke, dovedene iz drugih gradova Srbije, da kroz "provociranje fizičkog nasilja" prekinu skup na kojem je govorio u smederevskom Centru za kulturu
Objavljeno:

"Apelujemo na izvršnu vlast da ne organizuje nasilničko ponašanje, kao i da ne zloupotrebljava bezbednosni aparat u stranačke svrhe", naveo je tim Vuka Jeremića najavljenog kandidata na izborima za predsednika Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jeremić je sinoć uspeo da održi tribinu uprkos pokušajima da se ona prekine, a njegov tim je ocenio praksu organizovanog izazivanja incidenata neprihvatljivom u demokratskom i slobodnom društvu.

"Pokušaji sejanja straha nisu i neće dati rezultate", piše u saopštenju tog tima. Tim je ocenio da je postojanje slobodnog i otvorenog dijaloga neophodno za normalno funkcionisanje i uspeh svakog društva i da je tolerisanje suprotnog mišljenja dužnost nosilaca vlasti, a poštovanje slobode javnog delovanja ustavna obaveza.

Jeremićev tim je naveo da su građani koji su došli na skup bili popisivani ispred ulaza, a da je određen broj policajaca u civilu bio raspoređen u sali. Naveli su i da su dobili brojne izveštaje da je celog dana u Smederevu vršen pritisak na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama da ne prisustvuju dogadaju.

Ovo su ljudi koji su prekidali tribinu Jeremića u Smederevu: Pogledajte kako su ga provocirali! (VIDEO)

Jeremić je sinoć u Smederevu održao tribinu u okviru redovnih aktivnosti razgovora sa građanima Srbije i upoznavanja sa njegovim predsedničkm programom. "Odziv građana je bio veliki, uprkos inicijalnom plasiranju u javnost unapred pripremljenih izveštaja o 'polupraznoj sali'", piše u saopštenju tima Vuka Jeremića, koji je i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD).

Bonus video:

Kako je prekinuta tribina Jeremića!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.