MARKOVIĆ CRNOGORCIMA: Ljubite Srbiju kao svoju zemlju!
Foto: Fonet

premijer svojim sunarodnicima

MARKOVIĆ CRNOGORCIMA: Ljubite Srbiju kao svoju zemlju!

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković poručio je danas u Lovćencu tamošnjim Crnogorcima da budu lojalni gradjani Srbije, a da vole Crnu Goru kao svoju maticu
Objavljeno:

"Ljubite Srbiju kao svoju državu, a volite Crnu Goru", kazao je Marković na sastanku sa čelnicima Lovćenca i Malog Idjoša, vojvodjanskih mesta sa znatnim brojem Crnogoraca.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kako se navodi u saopštenju, Marković je "ohrabrio" crnogorsku dijasporu da se, noseći u srcu Crnu Goru, posveti dobru Srbije, jer to doprinosi i dobru Crne Gore. Crnogorski premijer je ocenio i da Crna Gora "kao matica do sada nije na pravi način bila posvećena dijaspori". "Opredelili smo se pre nekoliko godina da promenimo kurs i da jačamo odnose sa dijasporom. Želim da moja vlada bude u kontaktu sa vama svaki mesec, sve četiri godine ali i vlada nakon ove", poručio je Crnogorcima u Srbiji predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković. Tokom posete premijer je crnogorskoj zajednici u Srbiji poklonio knjige. Marković deanas završava dvodnevnu posetu Srbiji, prvu od kako je u novembru preuzeo dužnost premijera. On se u Beogradu u petak sastao s državnim rukovodstvom Srbije, a u Novom Sadu sa pokrajinskim i gradskim čelnicima. Odnosi Crne Gore su najbolji u poslednje dve decenije, ocenili su u petak premijere dve države.

Bonus video:

Sve o zidu u Kosovskoj Mitrovici

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.