POTPREDSEDNIK VELJINE STRANKE PODNEO OSTAVKU! Podržava Vladu Srbije, a ne Jeremića!
Foto: Fonet

rasipanje

POTPREDSEDNIK VELJINE STRANKE PODNEO OSTAVKU! Podržava Vladu Srbije, a ne Jeremića!

Potpredsednik Nove Srbije (NS) Velimir Stanojević saopštio je danas da je napustio stranku zbog politike koja se sprovodi poslednjih dana, raskidanja koalicije sa Srpskom naprednom strankom, ali i zbog podrške NS kandidatu za predsednika Srbije Vuku Jeremić
Objavljeno: 09:53h

On je u saopštenju naveo da smatra da nesporazumi u okviru koalicije ne treba da se rešavaju radikalnom promenom političkog kursa, već dijalogom.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!​​​​​​​

Stanojević je jedan od osnivača NS i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, dva puta je bio gradonačelnik Čačka, a četiri puta je biran za poslanika u Skupštini Srbije. - Kao državni sekretar u ministarstvu podržavam Vladu u njenim nastojanjima da sačuva mir i stabilnost u regionu, ekonomski i svaki drugi napredak Srbije. Upravo onako kako je to činila Nova Srbija i njeni poslanici do pre nekoliko dana - naveo je u saopštenju Stanojević. Kako je dodao, kao državni funkcioner koga je postavila Vlada, želi da svojim radom učini nešto dobro za svoju zemlju, a pre svega da pomogne da selo i poljoprivreda napreduju, jer smatra da opšti interes uvek treba da bude iznad pojedinačnog. On je kazao i da je zahvalan Velimiru Iliću na poverenju koje mu je proteklih godina ukazao kao i svim drugim članovim Nove Srbije. Novu Srbiju poslednjih nekoliko dana napustilo je više istaknutih članova zbog kritike koju je predsednik NS Velimir Ilić uputio premijeru Aleksandru Vučiću. Posle toga počelo se spekulisati da će Ilić podržati kandidaturu Jeremića za predsednika Srbije, a u Skupštini Srbije danas je najavljeno predstavljanje nove poslaničke grupe u kojoj bi mogla biti i dva poslanika NS koja su ostala privržena Velimiru Iliću.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.