"DA SUTRA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI, 3 DANA BI BILO BAŠ LEPO, A 5. DAN OPET DA SE SRBIJA ODLUČI": Obraćanje Vučića!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

"OD KUKNJAVE NEMAMO NIŠTA"

"DA SUTRA UVEDEMO SANKCIJE RUSIJI, 3 DANA BI BILO BAŠ LEPO, A 5. DAN OPET DA SE SRBIJA ODLUČI": Obraćanje Vučića!

Predsednik Vučić se osvrnuo na sankcije Rusiji, koje Srbija nije uvela

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje svečanosti povodom obeležavanja 20. godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije i 123. godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove.

On se osvrnuo i na pritiske da Srbija uvede sankcije Rusiji.

"Da ponovim, ne preti niko meni kao Aleksandru Vučiću, već prete ovoj zemlji. Ne žele da ova zemlja ostane živi dokaz nečije bahatosti, licemerstva i pogrešne politike. Ova zemlja bi samo žrtvovanjem morala da ispravi njihove greške, i da konvalidira sve ono loše što su napravili pre dve i po decenije, rekao je Vučić.

"Od kuknjave nećemo da dobijemo ništa. Da sutra uvedemo sankcije Rusiji, tri dana bi bilo "baš lepo, postali ste deo Evrope", a peti dan bi Srbija trebala da se odluči da li je na pravoj strani istorije ili ne", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije je potom detaljnije objasnio zašto Srbija nije uvela sankcije i pored svakodnevnog pritiska, koji se vrši na našu zemlju.

"Vučić nije uveo sankcije Rusiji do 17-og oktobra. Kako se takav veliki preokret dogodio i čija reč nešto znači u ovoj zemlji? Dok god budemo mogli da izdržimo,a da ne ugrozimo naše interese mi ćemo voditi politiku u zaključku Saveta za UN. Vi mali Srbi nemate pravo na svoj teritorijalni integritet. Sve je to za nas teška situacija. Ni prethodnih deset godina nije bilo lakše", objasnio je Vučić.

On se osvrnuo na predstojeći sastanak sa Miroslavom Lajčakom.

"Ne očekujem ništa, očekujem težak razgovor", o sastanku sa Lajčakom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.