RAKETNI NAPAD NA UKRAJINU: Da li nam predstoji kraj rata ili još intenzivniji sukobi?
Usijanje, Foto: Kurir tv

KURIR TV

RAKETNI NAPAD NA UKRAJINU: Da li nam predstoji kraj rata ili još intenzivniji sukobi?

Ukrajinske vlasti saopštile su da su rakete ispaljene na Kijev, Lavov, Dnjepar, Harkov i Zaporožje

Objavljeno:

Serija eksplozija pogodila je danas više gradova širom Ukrajine, među kojima i prestonicu Kijev, gde je prema rečima ukrajinskih zvaničnika najmanje osam ljudi poginulo, a 24 povređeno.

Ukrajinske vlasti saopštile su da su rakete ispaljene na Kijev, Lavov, Dnjepar, Harkov i Zaporožje. Ovo je prvi napad na Kijev od 26. juna, kao i jedan od najrasprostranjenijih još od prvih nedelja rata. Napad se dogodio samo nekoliko dana posle uništavanja mosta na poluostrvu Krim, za šta je ruski predsednik Vladimir Putin optužio Kijev.

On je potvrdio napade na niz lokacija u Ukrajini navodeći da su rakete dugog dometa pogodile energetske, vojne i komunikacione objekte. Obećao je i „oštru" reakciju na sve buduće terorističke akte na ruskoj teritoriji. Vladimir Zelenski, predsednik Ukrajine, izjavio je da su ruski udari usmereni pre svega na energetsku infrastrukturu.

O tome da li ova dešavanja nagoveštavaju skori kraj rata ili još veći intenzitet sukoba, kao i o tome kako bi naša zemlja trebalo da se postavi prema najnovijim dešavanjima, večeras će sa Biljanom Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu i Perkom Matovićem iz Centra za nacionalnu politiku razgovarati

Urednik i voditelj Saša Veselinović. Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.