ČEDA JOVANOVIĆ: Vučić mora da se odluči na kojoj stolici će sedeti! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

SRBIJA U OPASNOM TRENUTKU!

ČEDA JOVANOVIĆ: Vučić mora da se odluči na kojoj stolici će sedeti! (FOTO)

Srbija se nalazi u opasnom trenutku u kojem premijer Aleksandar Vučić mora da se odluči na kojoj će stolici sedeti i zato su važni predsednički izbori
Objavljeno:

To je izjavio predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Dado Đilas

"Rusija igra užasnu ulogu na našem prostoru ne samo sada već od 5. oktobra… Ovo je jako opasan trenutak za Srbiju i ono što se desilo u Crnoj Gori bilo je samo poslednje otvoreno upozorenje (Aleksandru) Vučiću", rekao je Jovanović u emisiji "Nedeljom u dva" na Hrvatskoj radioteleviziji. Upitan o srpskoj politici sedenja na dve stolice, Jovanović je odgovorio da je gotovo s takvom politikom i da Vučić mora da odluči, pa su zbog toga predstojeći izbori važni, ali i komplikovani. "Tu se ne radi samo o ličnom izboru Vučića već i orijentaciji čitave zemlje", ocenio je Jovanović.

PREMIJER NAJAVIO: Velika austrijska kompanija stiže u Srbiju! On je rekao da će Vučić "morati da se kandiduje na predsedničkim izborima", a da će ako do toga ne dođe, kandidat vlasti biti osoba koju on podrži, odnosno da to može da bude samo Tomislav Nikolić.

foto: Marina Lopičić

Jovanović je rekao da postoje tri ključna razloga zbog kojih, kako je rekao, Nikolić ne sme da ostane na mestu predsednika Srbije. "Nikolić u drugom mandatu je Nikolić koji ima obavezu da potpuno zaustavi Briselski sporazum, on je u drugom mandatu brat Mileta iz Banjaluke i nema ništa od ozbiljnog rešavanja problema u BiH i Nikolić u drugom mandatu je Nikolić koji će ojačati veze Srbije s Rusijom", ocenio je Jovanović. Upitan o odnosima između Srbije i Hrvatske, lider LDP je odgovorio da ne misli da su lošiji nego ranije. "To je vrsta emocionalnog daltonizma i sve što je lepo prolazi, ostaje samo ono što je ružno. Ja sam stekao sjajne prijatelje ovde… Zvezda igra najbolju košarku u Evropi, a u dresu Agrokora, Željko Joksimović u hramu vaše kulture radi novogodišnji koncert, Balašević puni dvorane. Ne može jedna bananica da gurne sve to u drugu strane, barem ne meni", naglasio je Jovanović.Upitan kako je došlo do toga da danas u Jasenovcu postoji spomen-ploča s uklesanim ustaškim pozdravom "Za dom spremni" i da je u Srbiji rehabilitovan četnički vođa Draža Mihailović, Jovanović je odgovorio da je ploča u Jasenovcu "strašan greh prema Hrvatskoj, a ne samo prema srpskom narodu". "Vi niste ustaše, iako toga ima ovde i ne može se to negirati, ali ekstremna desnica postoji u celom svetu", odgovorio je Jovanović. On je dodao da je problem i u Srbiji i da je to desnica koja kada želi doći do izražaja, onda je bliže levici od sindikata. "Iza svega stoji beda", ocenio je Jovanović. On je rekao i da ga ne plaši premijer Hrvatske Andrej Plenković, jer ne misli da je on pretnja bilo kome, već da ga više plaše "neki drugi političari neznanjem i glupostima koje izgovaraju".

Bonus video

(KURIR TV) Ivica Dačić: Policajci me ČUVAJU OD CICAMACA, ali im ne ide

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.