Ne da(vi)mo Beograd uz Sašu Jankovića na predsedničkim izborima!
Foto: Stefan Jokić, Beta

Opozicija sve jača

Ne da(vi)mo Beograd uz Sašu Jankovića na predsedničkim izborima!

- Ukoliko želimo da živimo u demokratskom društvu, potrebno je uspostaviti funkcionalne demokratske institucije, vladavinu prava i pravnu državu nasuprot vladavini javnih funkcionera koji sebe postavljaju iznad zakona - napominju iz ove organizacije
Objavljeno: 10:58h

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ podržala je Sašu Jankovića kao predsedničkog kandidata, smatrajući da ga njegov dosadašnji rad kvalifikuje za ovu veoma važnu funkciju i verujući da bi on sa pozicije predsednika republike doprineo razvoju demokratskog društva, saopštila je ova organizacija i napomenula da se od njega očekuje da sprovodi politiku koja u prvi plan stavlja interese svih građana, a pogotovo građana koji su u nezavidnom materijalnom položaju, nasuprot interesa postojeće ekonomsko-političke elite.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ukoliko želimo da živimo u demokratskom društvu, potrebno je uspostaviti funkcionalne demokratske institucije, vladavinu prava i pravnu državu nasuprot vladavini javnih funkcionera koji sebe postavljaju iznad zakona, a deluju mimo zakona, i u konačnici usvajaju zakone kojima se favorizuje interes uskog kruga ljudi - kaže se u saopštenju.

Saša Janković je svojim radom pokazao da poštuje ova načela i značajno je doprineo uspostavljanju nezavisnog samostalnog kontrolnog organa, a time i jačanju demokratskih institucija, i zbog toga ga podržavamo u kandidaturi za predsednika Srbije, navodi ova organizacija.

- Iako je u proteklih nekoliko godina bio pod snažnim pritiskom izvršne vlasti da ćuti i prihvati kršenje ljudskih prava, zakona i procedura, zaštitnik građana je stao u odbranu prava, sloboda i dostojanstva građana, traživši način da se sistemski isprave nepravilnosti u funkcionisanju izvršnih i upravnih organa vlasti. Podsećamo da je Zaštitnik građana utvrdio i sa razlogom obelodanio javnosti da je beogradska policija, saučestvovala i stala na stranu kriminalne grupe koja je u noći 24. i 25. aprila, 2016. godine, lišila slobode i ugrozila bezbednost građana i srušila objekte u Hercegovačkoj ulici i Savamali - ističe se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso. rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.