EPP: SNS da se ogradi od ličnosti kao što je Šljivančanin! (FOTO)
Foto: Fonet

nedosledni?

EPP: SNS da se ogradi od ličnosti kao što je Šljivančanin! (FOTO)

Srpska napredna stranka je prošle nedelje u Beški organizovala tribinu na kojoj je govorio osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin. I dok premijer kaže da će o ovom slučaju biti reči na stranačkom skupu, iz Evropske narodne partije za N1 kažu da SNS mora da se ogradi od takvih ličnosti
Objavljeno:

Poslovi predsednika Vlade, a ne predsednika stranke - to su bile aktivnosti premijera Vučića u Inđiji pa zbog toga, tvrdi, nije želeo da odgovori na pitanje da li njegova Srpska napredna stranka promoviše osuđene za ratne zločine, s obzirom da su u Inđiji uz njegovo rame stajali ljudi koji su prošle nedelje organizovali tribinu na kojoj je učestvovao Veselin Šljivančanin.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonetap

"Ne želim ovde da Vam odgovorim, vrlo rado ću Vam odgovoriti na stranačkom skupu i to bez ikakvih problema ću Vam odgovoriti, ni malo to ne izbegavajući. Ali veoma osuđujem pokušaj nekih da prekidaju slobodne ljude dok drže svoje tribine", rekao je Vučić tokom jučerašnjeg otvaranja fabrike u Inđiji.

Vučić nije hteo ali su na pitanja N1 odgovorili iz Evropske narodne partije, čije je SNS pridruženi član od novembra 2016. godine.

PRIKRIVENE ZVERI ili kako se borci za ljudska prava pretvaraju u KRVOLOKE kad im dođe vreme?

“Evropska narodna partija je upoznata sa nemilim događajima koji su se dogodili na lokalnom nivou, na tribini u Beški. Zahtevaćemo od rukovodstva Srpske napredne stranke da preduzme odgovarajuće mere ukoliko se pokaže da su optužbe u vezi sa pomenutim događajem tačne. Sve naše članice, odnosno političke partije, moraju da poštuju integritet svojih suseda, kao i da budu svesne istorijskih okolnosti. Srpska napredna stranka, kao i sve ostale članice, moraju da se ograde od takvih ličnosti ali i da se suzdrže od bilo kakvih poteza koji bi mogli da stvore tenzije i potencijalno konfliktne situacije između suseda”, navodi portparol EPP-a Zigfrid Muresan za N1.

Da SNS mora biti oprezan, smatra profesor Fakulteta političkih nauka Slaviša Orlović. Pozivanje Šljivančanina na tribinu je, kaže, nedosledno.

"Sve ono što izlazi iz evropskog stava, a u ovom slučaju izlazi - to znači da stranka mora jasno da se odredi prema tome. Nažalost, tu nekada dolazi do jaza između onog što je formalno politika stranke i ponašanja na terenu. Vrlo često se takvo ponašanje krije iza izgovora da to očekuju birači da je to ulazak u biračko telo ili da se to pokriva izbornom kampanjom".

Orlović poseća da je isti status kao sada SNS imao nekada DSS, u vreme dok je premijer bio Vojislav Koštunica. Zbog nedoslednosti u sprovođenju tih vrednosti, DSS je izbačen iz Evropske narodne partije, dok su oni, sa druge strane, tvrdili da su sami napustili tu organizaciju.

Bonus video

SLAVICA BURMAZOVIĆ: SRBIJO POMOZI MI

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.