ILIĆ: Zorana i Stefanović su u svađi, on je stopirao moje preuzimanje Koridora, a Zorana mi je dala sporni izveštaj!
Foto: Marina Lopičić, Dragana Udovičić, Fonet

konačno progovorio

ILIĆ: Zorana i Stefanović su u svađi, on je stopirao moje preuzimanje Koridora, a Zorana mi je dala sporni izveštaj!

Upravo taj sukob između dvoje ministara bio je, kako kaže Ilić, razlog da mu Zorana Mihajlović da izveštaj o stanju u Koridorima
Objavljeno: 11:16h

Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić je u Novom danu televizije N1 rekao da je njegovo postavljanje na mesto direktora Koridora Srbije stopirao ministar Nebojša Stefanović čiji je kum Dmitar Đorđević bio direktor Koridora. Dodaje da su Zorana Mihajlović i Stefanović bili u "žestokom sukobu" zbog Koridora, što je bio razlog da od nje dobije izveštaj.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

VELIMIR ILIĆ OTKRIVA: Ovo nije jedina fotografija Lončara sa zemunskim klanom!

Posle razlaza dve stranke, za šta je povod bio to što Ilić nije dobio mesto direktora u Koridorima Srbije, on kaže da više nema šta da traži sa SNS. Dodaje da se premijer transformisao i postao drugi čovek. Kaže da je ranije bio dobar sagovornik, pozivao na razgovore i konsultovao se, a potom počeo sam da sklapa ugovore, odlučuje i nikoga ni za šta ne pita.

On objašnjava da nije bilo "razgovora" o tome da preuzme mesto direktora Koridora Srbije, već da je to bio koalicioni sporazum, koji na kraju nije ispoštovan.

"Vučić je uoči potpisivanja koalicionog sporazuma rekao: 'Nemoj na poslaničku listu, bićeš u Vladi'. Kada se pravila vlada, on me je pozvao i rekao: 'Nemoj u vladu, uzmi ove Koridore, treba da se završe autoputevi. Posle mi je rečeno da Dmitru (Đorđeviću) ističe mandat, da sačekamo da ga ne bi smenjivali", rekao je Ilić i dodao da Koridori Srbije nisu javno preduzeće, već d.o.o. zbog čega nije potreban konkurs za direktora.

Ističe da je njegovo postavljanje na mesto direktora stopirao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čiji je kum u to vreme bio direktor Koridora. Ilić kaže i da je između ministarke Zorane Mihajlović i Stefanovića postojao žestok sukob zbog tadašnjeg direktora Dmitra Đorđevića.

Upravo taj sukob između dvoje ministara bio je, kako kaže Ilić, razlog da mu Zorana Mihajlović da izveštaj o stanju u Koridorima, što je ministarka demantovala. Ilić dodaje da to nije radni, već stručni izveštaj koji ministarka krije od građana i premijera.

Bonus video:

Palmin hit snimak iz SAD

(Espreso.co.rs / n1 / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.