DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Da li su u opštoj krizi jedino sloga i jedinstvo garant slobode?
Silvija Slamnig, Foto: Kurir TV

usijanje

DAN SRPSKOG JEDINSTVA: Da li su u opštoj krizi jedino sloga i jedinstvo garant slobode?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da "u vreme kada ceo svet ratuje, mi treba da shvatimo da samo sebe imamo", a da "oni koji su nasrnuli na KiM i hoće da ga otmu, neće dobiti ni pedalj srpske zemlje"

Objavljeno:

Drugu godinu zaredom Srbija i Republika Srpska obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. I nije slučajno da je upravo 15. septembar izabran za ovaj praznik, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, čime je počeo silovit juriš vojnika koji su krenuli u oslobođenje.

Sećajući se događaja koji je Srbima doneo slobodu, danas su na centralnoj manifestaciji u Bijeljini poslate poruke ujedinjenja, bratske ljubavi, mira i slobode.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da "u vreme kada ceo svet ratuje, mi treba da shvatimo da samo sebe imamo", a da "oni koji su nasrnuli na KiM i hoće da ga otmu, neće dobiti ni pedalj srpske zemlje".

Da li su u opštoj krizi jedino sloga i jedinstvo garant slobode? Da li to jedinstvo imamo? Da li je moguće naći širi društveni konsenzus oko najvažnijih nacionalnih interesa?

Gosti Usijanja:

prof. Predrag Marković, istoričar

prof. Časlav Koprivica, Fakultet političkih nauka

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

Bonus video:

04:21

BRZE VESTI 15.09.2022 12:55

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.