PREDSEDNIK NA SEDNICI SKUPŠTINE O KIM: Da li je moguće jedinstvo među partijama kada je reč o nacionalnim interesi?
Foto: Kurir TV

USIJANJE

PREDSEDNIK NA SEDNICI SKUPŠTINE O KIM: Da li je moguće jedinstvo među partijama kada je reč o nacionalnim interesi?

U Usijanju pitamo: Da li može da se dođe do jedinstva među političkim partijama kada je reč o vitalnim nacionalnim interesima?

Objavljeno:

Srbija ni posredno ni neposredno neće priznati nezavisnost Kosova, niti će odustati od legitimne borbe za državne i nacionalne interese. Prostor na kojem moramo da radimo je takav da su nam mogućnosti za boljitak veoma oskudne, a šanse da odemo u ambis prilično jednostavne. Ovo je poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj sednici u Narodnoj skupštini, gde je predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. do 1. septembra 2022. godine. Predsednik je zaključio da neće odustati od svoje legitimne borbe za državne i nacionalne interese i poštovanja međunarodnog prava i da je najvažnije sačuvati mir.

- Hiljadu godina pregovora je bolje nego jedan dan rata. Zato molimo za mir, jer znamo kakve katastrofalne posledice rat donosi, a ne zato što se plašimo. Ja kao vrhovni komandant nemam nameru da našu decu, očeve i braću šaljem u rat, ali ako budemo napadnuti, imaćemo dovoljno snage da se odbranimo - poručio je Vučić. Međutim, više predstavnika različitih opozicionih partija ne samo da je poručilo da neće glasati za izveštaj, već su sednicu obeležili konfliktima i optužbama.

U Usijanju pitamo: Da li može da se dođe do jedinstva među političkim partijama kada je reč o vitalnim nacionalnim interesima? Gosti Usijanja: Đorđe Milićević, narodni poslanik SPS prof. Vladimir Vuletić, sociolog Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje od 19.55 časova na Kurir televiziji!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.