Dveri: Velika rasprodaja Srbije se nastavlja - PKB namenjen Arapima!
Foto: Petar Lazović

ovo je njihovo gledište...

Dveri: Velika rasprodaja Srbije se nastavlja - PKB namenjen Arapima!

- PKB je najveća mlekarska farma i agrobiznis kompanija, sa najvećim i najbolje uređenim zemljištem ne samo u Srbiji, već i u Evropi
Objavljeno:

Srpski pokret Dveri prosledio je medijima saopštenje u vezi sa prodajom PKB - a.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Naime, oni su odlučili da sa javnim mnjenjem podele svoje mišljenje o prodaju ove kompanije, ali i vladi Srbiji i njenim potezima tokom ovog procesa.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

Vlada pokušava da proda našu najveću agro kompaniju, čime Vučićev režim ponovo dokazuje da je dinkićevski, a PKB se nudi njihovim prijateljima, kompaniji Al Dahra. Ona je samo još jedna u nizu stranih kompanija koje preuzimaju sve državne resurse, gde će ljudi biti samo jeftina, obespravljena radna snaga u svojoj zemlji u tuđem vlasništvu.

PKB se prodaje, kako bi se prikazali infrastrukturni radovi, zbog nastupajućih izbora. Neka javnost bude upoznata sa saznanjem da je prodaja poljoprivrednog zemljišta, prodaja dela suvereniteta teritorije Republike Srbije i da tu antidržavnu meru nisu sprovele ni zemlje članice EU.

Takva politika pod nazivom ”Posle nas potop” mora pod hitno da se promeni već na sledećim predsedničkim izborima, a kandidat Dveri za predsednika Srbije, Boško Obradović je garant sprovođenja ove promene u cilju uspostavljanja ekonomskog patriotizma.

PKB je najveća mlekarska farma i agrobiznis kompanija, sa najvećim i najbolje uređenim zemljištem ne samo u Srbiji, već i u Evropi.

Naprednjačka vlast za pet godina nije bila sposobna da raspiše javni konkurs za izbor ozbiljnog profesionalnog stručnog tima, koji bi podigao na noge najveću agro kompaniju u Evropi.

Setili su se sad, pred izbore, i na pola godine od stupanja na snagu SSP- a, da brzopotezno raspišu oglas i traže ponudu investicionih partnera.

foto: Fonet

U oglasu nema ni procene vrednosti PKB-a, niti zavisnih preduzeća na kraju 2016. zato što procena nije ni urađena. Ako PKB nije sposoban da rentabilno posluje, koje je to poljoprivredno gazdinstvo u Srbiji koje ima bolje proizvodne uslove i blizinu tržišta od PKB?

Možda na to mogu da nam odgovore ministri poljoprivrede i privrede, Branislav Nedimović i Goran Knežević?

Pošto ova vlada i ministri, umeju samo da rasprodaju Srbiju, Dveri im nude nekoliko vrlo konkretnih rešenja za spas PKB-a.

Ako već ne mogu da podignu na noge našu najveću agro kompaniju, što bi bilo od najvećeg interesa za Srbiju, zašto se PKB ne transformiše u naučnoistraživačku bazu Poljoprivednog i Veterinarskog fakulteta, Instituta za kukuruz i Instituta za stočartsvo u Zemun Polju, kao i Instituta za ekonomiku poljoprivrede, sa ciljem da postane najveći reprocentar za najkvalitetnija priplodna grla u govedarstvu, svinjarstvu i živinarstvu, najveći povrtnjak u Evropi i najveći proizvođač kvalitetnog semena, ne samo za Srbiju već i za druge zemlje u Jugoistočnoj Evropi, Rusiji....

Ova vlada, PKB nudi osvedočenim Vučićevim i Dinkićevim prijateljima – firmi Al Dahra. To je firma koju su njih dvojica na početku naprednjačke vlasti promovisali kao najvećeg investitora za stotine hiljada hektara sistema za navodnjavanje u poljoprivredi Srbije.

Da li su ovo genijalni potezi ministara poljoprivrede Nedimovića i ministra privrede Kneževića za spas naše najveće agro kompanije?

Dveri smatraju da je prava istina u vezi sa prodajom PKB-a, očekivana enormna zarada od preprodaje poljoprivrednog zemljišta za građevinske namene u okolini Aerodroma „Nikola Tesla“ i u zoni ispod obilaznice od Pupinovog mosta, preko prisutnih saobraćajnica za Zrenjanin i Pančevo, do buduće obilaznice preko Kovina i autoputa za Niš.

BONUS VIDEO: Inicijativa mladih za ljudska prava o INCIDENTU U BEŠKI!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.