Mihajlović udara na Jeremića: On želi da građani opet ostaju bez posla!
Foto: Beta, Aleksandar Jovanovic Cile

ne slažu se

Mihajlović udara na Jeremića: On želi da građani opet ostaju bez posla!

- Osim što želi da Srbiju vrati u vreme velike nezaposlenosti, Jeremić se, eto, zalaže i Srbija ne gradi autoput prema Prištini, već samo 'moravski koridor' od Preljine do Pojata - kaže Zorana Mihajlović
Objavljeno: 15:42h

Predsednički kandidat Vuk Jeremić priziva vreme u kome je mnogo više građana bilo bez posla - izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Predsednički kandidat Vuk Jeremić obećao je da će se zalagati za promenu Zakona o radu, čije su izmene 2014. podržali svi investitori i poslodavci u Srbiji. Jeremić bi da menja baš onaj zakon koji je, činjenice govore, doveo do pada zaposlenosti sa 23,7 odsto, kolika je bila stopa nezaposlenosti u vreme Jeremića, na 16,8 odsto koliko je danas - rekla je Mihajlovićeva, saopštio je kabinet potpredsednice vlade.

foto: Zorana Jevtić

Kako je istakla, Vlada Srbije se bori za poštovanje prava radnika pre svega dovođenjem novih investitora i otvaranjem novih radnih mesta, a ne ukidanjem dobrih zakona.

Samo za domaće građevinske firme ove godine obezbeđeno je 977,7 miliona evra, koliko će biti uloženo u infrastrukturu, navela je Mihajlovićeva.

- Osim što želi da Srbiju vrati u vreme velike nezaposlenosti, Jeremić se, eto, zalaže i Srbija ne gradi autoput prema Prištini, već samo 'moravski koridor' od Preljine do Pojata. Lepo što je Jeremić postao 'promoter' ministarstva koje vodim, ali moram da ga obavestim da su pripreme za početak 'moravskog koridora' odavno završene i da vlada uskoro potpisuje ugovor o gradnji - navela je ministarka.

foto: Fonet

Ona ističe da će vlada graditi i put do Prištine. - Za razliku od Jeremića, mi verujemo da Srbi sa Kosova zaslužuju da autoputem budu povezani sa Beogradom, kao i da nema boljeg povezivanja Srba i Albanaca od novih puteva - rekla je potpredsednica Vlade.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Goran Vesić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.