ESPRESO INTERVJU Miša Vacić: Sve što Aleksandar Vučić kaže, to su moji stavovi! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

o njemu se priča ovih dana

ESPRESO INTERVJU Miša Vacić: Sve što Aleksandar Vučić kaže, to su moji stavovi! (VIDEO)

Iako se dobro oznojio, ostao je u stolici, i u Espreso intervjuu odgovarao na mnoga naša pitanja
Objavljeno: 14:02h

Miša Vacić, savetnik u Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, dobro je poznato ime u srpskoj politici, a ovih dana je ponovo u fokusu, posle dosta vremena provedenog u nekoj vrsti političke ilegale.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bio je portparol desničarskog pokreta 1389, čiji deo nije već tri godine, a deo javnosti je bio šokiran kad je dobio fotelju u Vladi. S policijskim dosijeom, zabranom ulaska na Kosovo, vrši svoju funkciju u kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Vacić je poslednji put viđen u oslikanom vozu koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu iz Beograda, a odmah nakon toga gostovao je u našoj emisiji Espreso Tviter.

ŠTO NE BRANIŠ KOSOVO, PUTNIČE IZ OSLIKANOG VOZA? Miša Vacić odgovara na SUROVE PROZIVKE! (VIDEO)

Iako se dobro oznojio čitajući najbrutalnije prozivke o sebi, ostao je u stolici, i u Espreso intervjuu odgovarao na mnoga naša pitanja. Ceo intervju možete pogledati ovde:

Jedan dnevni list postavio je pitanje: Kako je osuđivani lider desničarskog pokreta "1389" Miša Vacić postao savetnik pri Vladi Srbije. Kako ste vi došli do Vlade, ko vas je tamo zvao i koja je vaša funkcija?

- Moj višegodišnji nacionalni aktivizam i rad na temu srpske borbe za Kosovo i Metohije je ono što me je kandidovalo za to mesto i da me ljudi prepoznaju kao nekoga ko će moći da pomogne Vladi Srbije u upravo tim temama...

Narodu Kosova je dobro znan moj aktivizam i ja verujem da oni slave moj angažman.

U video intervjuu od Vacića možete čuti ko se pak protivio njegovom ulasku u Vladu - i zašto.

Pisali su da ste više puta osudivani zbog napada na LGBT osobe...

foto: Filip Plavčić

- Nikada u životu nisam napao ni jednu LGBT osobu. Više puta sam imao uživo intervjue i gostovanja sa različitim predstavnicima LGBT osoba, sa Azdejkovićem, Milićevićem, Lazarom Pavlovićem... To što mi se spočitava nasilje, napad... Ništa nikada nije dokazano, a čak nismo bili ni osumnjičeni, za bilo kakav fizički napad.

A onda je jedan list preneo da ste se poljubili sa gej aktivistom Stefanom Radovićem. Kako to komentarišete?

- Papir trpi sve. To je moj komentar na te navode.

Vacić je u Espreso intervjuu odgovarao i na pitanja zašto je hapšen 2013. godine zbog gej parade, ali i da li mrzi gejeve.

Kakvi su danas vaši stavovi po pitanju LGBT populacije?

- Moji stavovi danas su jednaki stavovima Vlade Srbije. Sve što Aleksandar Vučić kao premijer Srbije kaže, to su moji stavovi!

foto: Filip Plavčić

Pravo na slobodno ispoljavanje ljubavi je jedno od osnovnih ljudskih prava. Zašto se homoseksualcima ono uskraćuje?

- Njima se prava ne uskraćuju. U Ustavu republike Srbije svi građani imaju svoje slobode, ljudska prava su im zakonom zagarantovana, naprotiv - mislim dao oni traže nadprava i da ih u dobrom delu ostvaruju. Možemo samo govoriti o tome da je država Srbija, dopadalo se to meni ili ne, im pružila više prava nego običnim građanima.

Poslednji put bili ste u žiži javnosti zbog famoznog voza koji je krenuo iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, ali tamo nije stigao... Otkud vi u vozu i zbog čega Ðuric nije otišao dalje od Beograda?

Direktor Marko Đurić imao je obaveze u Beogradu, zasedalo je predsedništvo partije u kojoj je on potpredsednik, tako da je to bio opravdani izostanak. Nema potrebe da cela Vlada Srbije putuje vozom, bili su njegovi zamenici, bio sam ja, masa novinara...

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.