SAŠA JANKOVIĆ OSUDIO NAPAD NA AKTIVISTE U BEŠKOJ: Nema opravdanja za batinanje! (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

zabrinut zbog nasilja!

SAŠA JANKOVIĆ OSUDIO NAPAD NA AKTIVISTE U BEŠKOJ: Nema opravdanja za batinanje! (FOTO)

Zaštitnika građana dodatno zabrinjavaju navodi da policija nije reagovala na vreme, kao i da žrtvama nije dat policijski zapisnik, niti mogućnost da ga vide. Te tvrdnje Zaštitnik će proveriti u postupku kontrole
Objavljeno:

Zaštitnik građana najoštrije osuđuje brutalan fizički napad i pokušaj linča aktivista Inicijative mladih za ljudska prava u Beškoj, koje su opravdale pojedine organizacije i mediji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Beta

- Krajnje sam zabrinut zbog sve višeg stepena političkog nasilja koje u Srbiji, kao i zbog atmosfere sve jačeg društvenog konflikta u kome se neki državni organi ponašaju kao stražari određene političke organizacije, a ne čuvari reda i zakona. Batinanje i šutiranje na podu mladih aktivista ne može se opravdati bilo kakvim njihovim rečima i transparentima. Ono predstavlja fizičku konkretizaciju trenda političke agresije, na koji ova institucija godinama upozorava javnost. Nasilje i pravo jačeg ne smeju da vladaju Srbijom i pozivam i druge državne organe da prekinu da tu opasnost po naše društvo tolerišu, ističe zaštitnik građana Saša Janković.

Saša Janković pokazao svoj džip, i napravio HAOS na društvenim mrežama! (FOTO)

Zaštitnika građana dodatno zabrinjavaju navodi da policija nije reagovala na vreme, kao i da žrtvama nije dat policijski zapisnik, niti mogućnost da ga vide. Te tvrdnje Zaštitnik će proveriti u postupku kontrole.

SAMI SMO RAZLUPALI SVOJE AUTOMOBILE, KAO ŠTO SE BAROVIĆ SAM OKLIZNUO NA ŠEŠELJEVU BANANU! Inicijativa mladih odgovara na optužbe iz SNS!

U međuvremenu, očekuje se od policije i drugih nadležnih organa da, kao što efikasno postupaju u slučajevima nedopustivih verbalnih pretnji protiv nekih državnih funkcionera, budu delotvorni u privođenju pravdi batinaša koji veruju da su nedodirljivi. Pre tačno godinu dana vandalski su razbijeni prozori i izlozi na Kući ljudskih prava i demokratije i to do danas nije rasvetljeno, iako su prostorije Kuće u strogom centru Beograda, na 50 metara od kancelarije predsednika Republike Srbije.

Na jučerašnjoj tribini jedne političke stranke u Beškoj, pristalice te stranke fizički su napale aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, pošto su oni na tribini razvili svoj transparent i prekinuli govornika.

Bonus video

BAKA KOJA ŠALJE POLJUBCE ŽIVI U VELIKOJ BEDI: Ljubica prosi jer tri mlada života zavise od nje! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Zaštitnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.