Janjić: Nikolić nije dorastao funkciji predsednika, samo pravi skandale!
Foto: Beta Miloš Miškov

I dalje predsednik ili kandidat?

Janjić: Nikolić nije dorastao funkciji predsednika, samo pravi skandale!

Janjić je kazao da mu izjava Nikolića pokazuje da on nije dorastao funkciji koju obavlja i da je u borbi za dobijanje još jednog mandata rešio da pravi skandale
Objavljeno: 19:26h

- Izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će "ako treba, poslati vojsku kako bi zaštitio Srbe na Kosovu" propagandna je i neodgovorna - ocenio je analitičar Dušan Janjić.

On je za Radio-televiziju KiM rekao da je ta izjava protivustavna i da se čak i hipotetičko govorenje o slanju vojske u medjunarodnim odnosima tretira kao pretnja oružjem.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Janjić je kazao i da mu izjava pokazuje da Nikolić nije dorastao funkciji koju obavlja i da je u borbi za dobijanje još jednog mandata rešio da pravi skandale.

foto: Fonet

- Iz ove izjave predsednika možemo da zaključimo da on više nije predsednik, da on govori kao kandidat za predsednika - rekao je Janjić. Govoreći o incidentu sa vozom na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica, on je ocenio da je to "psihološko-propagandni promašaj" koji je izazvao seriju aktivnosti koje nisu u interesu Srbije. Prema njegovim rečima, "bezbednosnu i diplomatsku dramu" nije izazvao voz, već video snimak na kojem je prikazano navodno miniranje pruge.

ODRŽANA SEDNICA SAVETA ZA BEZBEDNOST! Nikolić: Spremni smo da pošaljemo vojsku na Kosovo, ako... - Beograd mora da raščisti da li je to uradio neko iz njegovih redova, a onda da insistira na medjunarodnoj istrazi oko tog snimka i navodnog miniranja. To je ključni momenat oko kojeg nema nikakvog odgovora i niko se time ne bavi - kazao je Janjić. On je dodao da je Priština iskoristila situaciju sa vozom kako bi poslala specijalne jedinice ROSU na sever, prvi put posle 2011. godine. - Postojali su neki dogovori u okviru razgovora o civilnoj zaštiti i vojsci, da nema stacioniranja vojske i specijalnih jedinica na severu. Bilo je i političkih dogovora da se specijalne jedinice mogu kretati na sever samo uz saglasnost lokalnih vlasti i Kfora. To je sada ta nova realnost. ROSU će se uvek pojavljivati kada to procene Kfor i Vlada Kosova, ali se nadamo da će konsultovati i lokane vlasti - naveo je Janjić. On je ocenio i da je iz situacije sa vozom Beograd "uspeo da izvuče jedan plus".

(Epreso.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.