Palma: Dok smo bili u koaliciji, Tadić nije pokazivao takve sklonosti prema gejevima! (FOTO)

NIJE ZNAO S KIM SE DRUŽIO

Palma: Dok smo bili u koaliciji, Tadić nije pokazivao takve sklonosti prema gejevima! (FOTO)

Predsednik Jedinstvene Srbije oštro je reagovao na stav nekadašnjeg koalicionog partnera i predsednika SDS Borisa Tadića da bi Srbija trebalo da legalizuje homoseksualne brakove i omogući članovima tih veza usvajanje dece
Objavljeno: 20:30h

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je veoma iznenađen izjavom predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića u kojoj on podržava legalizaciju homoseksualnih brakova u Srbiji. Tadić: U Srbiji treba dozvoliti gej brakove i dati im da usvajaju decu!

"Za mene je izjava Borisa Tadića da se zalaže za legalizaciju homoseksualnih brakova, te da im se dozvoli da usvajaju decu, veliko iznenađenje. Dok smo bili u koaliciji, Tadić nije pokazivao takve sklonosti i to nisu evropske vrednosti za koje se Srbija zalaže", rekao je Marković u pisanoj izjavi.
Kako je istakao, ni on ni njegova stranka, koja je članica vladajuće koalicije, nikada neće glasati za takav zakon, "čak i ako to bude uslov za ulazak Srbije u EU".
"Mi se borimo protiv bele kuge, a poznato je da dva muškarca ne mogu da rode dete. Možda je u međuvremenu gospodin Tadić došao do nekih drugih saznanja. Da li to znači, kada bi gospodin Tadić imao političku većinu u Srbiji, da bi srpski sinovi iz unutrašnjosti koji studiraju u Beogradu, umesto devojaka, u svoje porodice dovodili zetove", upitao je lider Jedinstvene Srbije.
Marković je naveo da "lično nema" ništa protiv homoseksualaca, kao i da ga ne zanima njihovo seksualno opredeljenje, dodavši "neka u četiri zida rade šta hoće".
"Jedinstvena Srbija i ja lično nikada nećemo podržati takav zakon kao ni zakon kojim bi se homoseksualcima dozvolilo usvajanje dece. Deci je mesto uz majku i oca", ocenio je Marković. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.