Usred emisije Jelena Milić napustila studio! Posle rasprave sa premijerom, ustala i izletela napolje!
Foto: Fonet

sačuvali smo mir

Usred emisije Jelena Milić napustila studio! Posle rasprave sa premijerom, ustala i izletela napolje!

Premijer Srbije za TV Pink govori o incidentu na putu za Kosovsku Mitrovicu.
Objavljeno: 22:57h

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je u pitanju običan voz, nikakav tenk, oklopnjača, koji je vozio putnike, roditelje sa decom koji su trebali da siđu na poslednjoj stanici u severnom delu Kosovske Mitrovice.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Niko nije vređan. Za Albance je uvreda što se na njemu nalaze freske iz manastira na Kosovu i Metohiiji - rekao je Vučić,zapitavši ko je time mogao da bude ugrožen.

- Mogli smo taj voz da proguramo do Kosovske i Mitrovice, ali to nije naš interes. Bilo bi mrtvih na sve strane - rekao je Vučić.

Vučić je u emisiji na Televiziji Pink istakao da neko tražio dovoljan razlog da započne sukobe ba severu Kosova.

- Imam dovoljno konkretnih i čistih razloga za to - naveo je Vučić i dodao da je Srbija zahvaljujući svojoj mudrosti i želji uspela da izbegne sukobe i sačuva mir.

Premijer Srbije je rekao da je jedinica KPS poslata mimo dogovora.

Kako je dodao, sa NATO i EU je dogovoreno da Albanci kada šalju silu na sever Kosova moraju da imaju saglasnost NATO i lokalnih Srba.

- Tražili smo i da tamo nikad ne smeju da se pojave ROSU - rekao je Vučić.

- Naša je namera bila da voz ide iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu. Nisam znao kako voz izgleda, video sam na televiziji. Iznenadio sam se, ali ne vidim da je to neki greh - rekao je Vučić.

- Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bi rat - rekao je premijer Srbije i dodao da su Albanci bili naoružani.

- Neko mora da kažete satanite, nemojte da provocirate sukobe. Ako je kriv izgled voza što mije smešno, to znači da mi Srbi imamo usađen neki osećaj krivice - dodao je Vučić.

- Voz nam je crveno-plavo- beli, imamo slike fresaka unutra, a to što su oni došli sa mitraljezima, naoružani do zuba, na teritoru gde ne bi smeli da dođu bez dozvole lokalnog stanovništa to je domokratija, a mi smo kriv jer voz izgleda tako - rekao je Vučić.

foto: Printskrin: TV Pink

Vučić je pričao i o slučaju Ramuša Haradinaja.

Premijer Srbije je rekao da nema ništa protiv rada novoosnovanog suda, ali da ne postoji niko drugi ko bi imao više prava da mu sudi.

- Hradinaja treba da goni Srbija, zločini su počinjeni u Srbiji, nad Srbima. Srbija od toga ne sme da odustane - rekao je Vučić i dodao da je za te zločine postoje strašni dokazi.

Kako je dodao, ako neće da goni ratne zločine Srbija ne postoji kao država, a niko ko je počinio ratne zločine neće biti zaštićen.

Odgovarajući na tvrdnje Jelene Milić da troje radikala treba izručiti Haškom tribunalu, Vučić je rekao da lično smatra da je sudija i pravno i moralno doneo ispravnu odluku da nisu stvoreni uslovi za izručenje.

foto: Printskrin: TV Pink

- Kao predsednik vlade sam u obavezi da poštujem svaku odluku koju sud donese - dodao je premijer.

Nakon kratke rasprave sa premijerom, Jelena Milić je napustila emisiju, što je kako je Vučić rekao ranije najavila da će to i učiniti.

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.