Dačić: Kolinda je još jednom grubo napala Srbiju, pitanja iz prošlosti treba hladnom glavom rešavati!
Foto: Reuter

oštra reakcija

Dačić: Kolinda je još jednom grubo napala Srbiju, pitanja iz prošlosti treba hladnom glavom rešavati!

Dačić tvrdi da je hrvatska predsednica izrekla očiglednu laž kada je rekla da u Hrvatskoj nema ustaštva
Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović svojim izjavama još jednom grubo napala Srbiju i poručio da pitanja iz prošlosti treba rešavati "hladnom glavom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Predsednica Hrvatske, tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla je očiglednu laž. Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Jevreja i Roma - Jasenovcu, podiže tabla sa ustaškim pozdravom Za dom spremni? - upitao je Dačić. On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ukazao i na činjenicu da su ulice u hrvatskim gradovima ponele imena ministra u NDH Mileta Budaka, poznatom, kako je podsetio, po doktrini da srpsko pitanje treba rešiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu proteraju.

foto: Fonet

Podsetio je i na proces rehabilitacije vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca, podizanje spomenika ustaškom teroristi Miri Barešiću koji je ubio ambsadora Rolovića.. - Hrvatska predsednica govori o Šešelju, a u svemu ovome direktno učestvuje vlast u Hrvatskoj - napomenuo je Dačić. On je istakao da svega toga nema ni u jednoj zemlji Evropske unije i da je nezamislivo da se u Nemačkoj ili Austriji igde čuje ili vidi nacistički pozdrav, ili da neko u Nemačkoj da Geringu ili Himleru ulicu. - I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma? - upitao je Dačić. Hrvatska predsednica se pita od koga se Srbija brani pa nabavlja avione, ali se ne pita koga to Hrvatska hoće da napadne pa nabavlja lansirne rampe, rekao je ministar.

foto: AP

- Podsetiću da je Nezavisna država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala deo Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i celu Bosnu i Hercegovinu - rekao je on. Dačić je istakao da se u jednom slaže sa predsednicom Hrvatske - da se treba okrenuti budućnosti, i zato treba dijalogom i hladnom glavom rešavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese. - Srbija je na to spremna, ali nije spremna da trpi uvrede i poniženja - rekao je Dačić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.