DRECUN TVRDI: Albanski ekstremisti preko društvenih mreža ZOVU NA NASILJE!
Foto: Fonet

mogući incidenti

DRECUN TVRDI: Albanski ekstremisti preko društvenih mreža ZOVU NA NASILJE!

Postoje nagoveštaji albanskih ekstremista i bivših pripadnika terorističke OVK i OVPBM da preduzmu nasilne akcije, izjavio je danas predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun
Objavljeno:

- Oni pozivaju stalno preko društvenih mreža i oglašavaju se preko medija da su spremni za izazivanje nasilja, tako da se ne mogu isključiti incidenti u narednom periodu, posebno imajući u vidu situaciju oko hapšenja Ramuša Haradinaja - rekao je Drecun novinarima u Skupšini posle sednice Odbora za Kosovo i Metohiju, na kojoj su članovi informisani o stanju na Kosovu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na pitanje da li se opasnost odnosi samo na Kosovo, kazao je da govori o elementima koji pripadaju bivšim terorističkim strukturama na Kosovu, ali su "elementi tih struktura prisutni i u mnogim drugim zemljama".

foto: Fonet

On je rekao da je na sednici Odbora utvrdjeno da je "politička situacija relativno stabilna, uprkos pojedinim politički tenzijma koje su prisutne na KiM, ali da je bezbednosna situacija osetljiva i da pokazuje tendenciju pogrošanja".

ALBANCI PRAVE HAOS U NJUJORKU ZBOG HARADINAJA: Srbe nazivali svinjama u srcu Amerike! (VIDEO)

- S tim u vezi prisustvo radikalnih islamista na Kosmetu je značajno i naše nadležne službe ocenjuju da je opanost od sprovodjenja terorističkih akcija na Kosovu i Metohiji visoka - kazao je Drecun. Govoreći o hapšenju bivšeg haškog optuženika i predsednika Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, Drecun je kazao da "ima dovoljno argumenta" protiv njega i da je predugo izbegavao "ruku pravde", ali da se "boji" da će i u ovom slučaju u Francuskoj politika odneti prevagu i da će Haradinaj "ponovo izbeći da se suoči sa odgovornošću za svoj zločin".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.